er auto echtgenote wethouder Brunssum

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-05-2002 Persbericht explosie in Brunssum (HP 13.45 uur) Zaterdag 11 mei 2002

Brunssum, explosief tot ontploffing gebracht:
Zaterdagmorgen 11 mei 2002 is op de Servatiusstraat te Brunssum onder de auto van de echtgenote van een wethouder van de gemeente Brunssum een explosief tot ontploffing gebracht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Alleen materiele schade. Omstreeks 00.20 uur hoorden de bewoners van de Servatiusstraat in Brunssum een hevige ontploffing in hun straat. Bij onderzoek bleek dat een geparkeerde personenauto, eigendom van de echtgenote van een van de wethouders van de gemeente Brunssum, getroffen was door een explosief welke onder de auto tot ontploffing is gekomen. De straat werd daarop door de gewaarschuwde politie geheel afgezet en begonnen werd met een minutieus onderzoek. De technische recherche van de politie, samen met het explosieve opruiming commando van de Koninklijke Landmacht, troffen tot ver in de omgeving fragmenten van het explosief aan. Een eerste conclusie is dat het zich mogelijk om een handgranaat handelt.
Door fragmentatie werden drie andere geparkeerde personenautos getroffen terwijl ook resten werden aangetroffen tegen gevels van omliggende woningen. Een ruit van de woning van de wethouder werd getroffen door een fragment van het explosief waardoor de ruit barstte.

Vannacht is overleg geweest tussen het bestuur van de gemeente Brunssum, de officier van Justitie en de politie. Daarbij is besloten het onderzoek hoge prioriteit te geven.

Het 25 man/vrouw sterke regionale bijstandsteam van de politie is vanmorgen gestart met een uitgebreid buurtonderzoek, terwijl de technische recherche een verder onderzoek instelt aan de getroffen auto.

Deel: ' Bom ontploft onder auto echtgenote wethouder Brunssum '
Lees ook