Ingezonden persbericht


Bom aanslag in Galungung
Batumerah

Gistermiddag 21-09-2001 ca. 13.30 uur werd een truck bestuurd door Daantje Wattimena (43 jaar) woonachtig in Batu Gantong door een bom gedood. Hij reed met zijn vrachtwagen beladen met bananen en 22 zakken kruidnagel door Galungung Batumerah en op dat moment ontplofte een bom Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit tot stand is gekomen. Er zijn twee versies :
a. de bom zou gegooid worden door een mysterius figuur in Galungung.
b. de bom zou van hemzelf zijn, die hij onder zijn zitplaats heeft bewaard, "voor het geval dat"

Daantje Wattimena reed dagelijks door Galungung samen met zijn moslim partner, maar juist op de dag van incident reed Daantje alleen, zijn partner deed op die dag sholat in de moskee.

meer nieuws hierover volgt

Ondanks de incident is het steeds rustig gebleven in de stad Ambon, De moslims verkopen nog steeds hun waren op Christenterrein. Men is momenteel druk in de weer met de herbouwing. De tijdelijke universiteitgebouw Unpatti tegenover de RST (militaire ziekenhuis) is in aanbouw, waarbij de Nederlandse regering dit gaat bekostigen. De vernielde huizen in Mangga Dua zijn weer herbouwd. De meeste bewoners zijn inmiddels alweer teruggekeerd.
Bij Kampong Kolam en Pohon Puleh is men bezig met schoonmaken. Het duurt niet lang meer of de huizen worden hier ook herbouwd.

Beide partijen Molukse moslims en christenen keuren de afschuwelijke aanval op de WTC en Pentagon af. De lokale overheid gaat nu strenger om met "buitenlanders". Zie kranteknipsels.

Ambon, 22-09-2001
Paulien Joel-Parera
joel@ambon.wasantara.net.id

Zoekwoorden:

Deel: ' Bomaanslag in Galungung Batumerah, Molukken '
Lees ook