FNV BONDGENOTEN


Bonden verbijsterd over sluiting ENKA Ede

Vanochtend hebben vakbonden en ondernemingsraad te horen gekregen dat ENKA EDE de deuren sluit. Vanmiddag heeft de directie de 550 personeelsleden van de viscoseproducent ingelicht. FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond, de Unie en de VHP zijn verbijsterd over deze zet van de directie. De vakbonden hebben zich de afgelopen maanden ingezet voor behoud van de vestiging. Omdat de directie niet duidelijk kan maken waarom ENKA Ede nu plotseling dicht moet, blijven de bonden zich inzetten voor behoud van werkgelegenheid op de vestiging van ENKA te Ede.

De laatste maanden is de directie keer op keer met nieuwe plannen gekomen om de positie van het bedrijf te verbeteren, maar gedurende al deze maanden kon de directie aan bonden en personeel geen helderheid en garanties geven over de toekomst van het bedrijf. Wiel Brand, bestuurder van FNV Bondgenoten: .Zelfs vandaag was men niet bereid om een totaalbeleid van de hele business-unit te presenteren, hierdoor is het onmogelijk om een gefundeerd oordeel over de aangekondigde sluiting te geven. Op dit moment kan ik niet anders dan heel negatief oordelen. Het is een keiharde klap in het gezicht van de 550 werknemers..
De directie wilde vanochtend niet zeggen wat er met de locaties van het bedrijf in Duitsland en Polen gebeurt. Zolang het bedrijf de vakbonden niet meer mededelingen doet over wat er met de overige vestigingen gaat gebeuren, houden de vakbonden vast aan hun oorspronkelijke strategie, maximaal behoud van werkgelegenheid. .Verbijsterend ook is het gebrek aan elan en wilskracht bij de directie van het bedrijf om de locatie te behouden, dit staat in schril contrast met directies in het verleden., aldus Jelle Loosman van de CNV Bedrijvenbond.

Meer informatie:
Om 16:15 is bestuurder Wiel Brand, bestuurder van FNV Bondgenoten, aanwezig bij de poort van ENKA in Ede om de pers te woord te staan.

Wiel Brand, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-53417444 Jelle Loosman, bestuurder CNV Bedrijvenbond, 06-51602211 Jacintha Rensen, bestuurder De Unie, 06-52522085 Ingrid van den Berg, voorlichter FNV Bondgenoten, 06-51405832

13 mei 02 15:45

Deel: ' Bonden verbijsterd over sluiting ENKA Ede '
Lees ook