PERSBERICHT - 13 AUGUSTUS 2001

Direct hotels boeken via Startpagina.nl en VrouwOnline.nl

BOOKINGS gaat samenwerken met Ilse media

Bezoekers van Startpagina.nl en VrouwOnline.nl kunnen via deze sites direct een hotel boeken in bijna 70 landen. Dat is het resultaat van de samenwerkingsovereenkomst die Bookings, de Nederlandse marktleider in on line hotelreserveringen, en ilse media hebben gesloten.

Startpagina is de populairste website van Nederland en biedt als webportal links naar zo'n 300 websites. VrouwOnline is de grootste Nederlandse website die zich geheel toelegt op vrouwen.

Dochterpagina's
Startpagina.nl heeft nog zo'n 2.000 'dochterpagina's', startwebsites met eigen thema's en eigen links. De homepage van Startpagina wordt dagelijks meer dan 1,4 miljoen keer bezocht. "Reizen vormt een belangrijk onderdeel van Startpagina", zegt Bert Wiggers, directeur Startpagina. "De bezoekers van Startpagina klikken maandelijks een kleine twee miljoen keer door naar reisgerelateerde informatie". De hotels van Bookings zijn nu al op Startpagina.nl te vinden in de rubriek Vakantie onder de vermelding Hotels binnen&buitenland.

Banner
Op de website VrouwOnline in de rubriek Reizenoline komt in de Reiswinkel een banner die bezoekers rechtstreeks doorlinkt naar Bookings.nl. "Voor ons is VrouwOnline een perfecte aanvulling op onze distributie. De site legt zich geheel toe op vrouwen en wordt maandelijks meer dan 800 duizend keer bezocht door een zeer geïnteresseerde doelgroep", legt Raoul Zaal van Bookings uit.

De bezoekers van VrouwOnline zijn gemiddeld 37 jaar, maken fanatieker dan de gemiddelde vrouw gebruik van internet en zijn hoger opgeleid dan de gemiddelde internettende vrouw. Bookings zal, exclusief op VrouwOnline, elke maand een speciaal arrangement aanbieden met een aantrekkelijke korting. Eind augustus zal de samenwerking van start gaan.

Over Bookings

Het Nederlandse BOOKINGS is de nationale marktleider op het gebied van on-line hotelreserveringen. BOOKINGS biedt het meeste complete aanbod van onafhankelijke hotels over de hele wereld. De database van BOOKINGS beslaat meer dan 16.000 onafhankelijke (inter-)nationale hotels en hotelketens. De BOOKINGS website wordt dagelijks door 20.000 internetgebruikers bezocht en genereert 3.5 miljoen pageviews per maand.

Een groot aantal onafhankelijke hotels en hotelketens biedt bezoekers van hun web-sites on-line reserverings-mogelijkheden via het BOOKINGS-systeem. Het systeem bestrijkt inmiddels 66 landen en zal naar verwachting eind 2001 wereldwijd bereik hebben. Het in 1996 opgerichte BOOKINGS is gevestigd in Amsterdam en heeft 56 medewerkers in vestigingen, over de hele wereld verspreid. De omzet in 2000 groeide 400%. De verwachte groei in 2001 zal tussen de 200 - 300% bedragen.

Over ilse media

ilse media is met meer dan 130 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze is bekend van ilse.nl. Daarnaast is ilse media uitgever van Startpagina.nl, de gratis e-mailsite dolfijn.nl, de nieuwssite NU.nl, de vrouwensite VrouwOnline.nl en het populaire chat.nl.

ilse media exploiteert alle voormalige VNU Tijdschriften-websites, zoals Panorama, VT Wonen en Libelle. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 60% van alle Nederlandse internetgebruikers.

Deel: ' Bookings gaat samenwerken met Ilse media '
Lees ook