Ingezonden persbericht


Gehandicapten onderzoeken meer dan 20 vakantie- en reissites

BOOKINGS meest gebruiksvriendelijke website van Nederland

Amsterdam, 26 juli 2001 - Drempels Weg, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de site Bookings.nl uitgeroepen tot de meest gebruiksvriendelijke reissite van Nederland voor gehandicapten.
Vier ambassadeurs van Drempels Weg, hun achterban, werknemers in de zorgsector en bezoekers van de website drempelsweg.nl, beoordeelden 21 websites op bruikbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Om de toegankelijkheid te meten werd gebruikgemaakt van de internationaal vastgelegde W3C-richtlijnen. De uitkomsten van het onderzoek werden op 26 juli op Schiphol aan voorzitter Ed. van Thijn van de ANVR overhandigd.

Uit het onderzoek blijkt dat de Bookings.nl site erg goed bij de testers ligt. Het uitzoeken van een hotel en het boeken van een accommodatie gaat op die site van een leien dakje. Met name mensen met een visuele beperking, maar ook mensen met een verstandelijke beperking zijn erg enthousiast over de website.

Een tester met visuele handicap probeerde op elke site een reis te boeken. De enige site waarop dat 'van a tot z' lukte was die van Bookings. Een andere tester zegt: "De knoppen 'verder' en 'terug' in de formulieren die je moet invullen zijn erg handig." De tester vindt alles op de site van Bookings makkelijk te doen. "Een verademing!" zo verzuchtte hij.

Alec Behrens, van Bookings is erg blij met de uitkomsten. "We hebben onze website zo duidelijk en eenvoudig mogelijk willen opzetten. Daarbij hebben we altijd voor ogen gehad dat de site snel, functioneel en met weinig clicken moet werken. Dat we daarin slagen blijkt wel uit dit onderzoek. We zullen er alles aan doen de eenvoud te handhaven en waar mogelijk verder te verbeteren. De opmerkingen van het testteam van Drempels Weg vind ik om die reden zeer waardevol."

Over Bookings
Het Nederlandse BOOKINGS is de nationale marktleider op het gebied van on-line hotelreserveringen. BOOKINGS biedt het meeste complete aanbod van onafhankelijke hotels over de hele wereld. De database van BOOKINGS beslaat meer dan 16.000 onafhankelijke (inter-)nationale hotels en hotelketens. De BOOKINGS website wordt dagelijks door 20.000 internetgebruikers bezocht en genereert 3.5 miljoen pageviews per maand. Een groot aantal onafhankelijke hotels en hotelketens biedt bezoekers van hun web-sites on-line reserverings-mogelijkheden via het BOOKINGS-systeem. Het systeem bestrijkt inmiddels 66 landen en zal naar verwachting eind 2001 wereldwijd bereik hebben. Het in 1996 opgerichte BOOKINGS is gevestigd in Amsterdam en heeft 56 medewerkers in vestigingen, over de hele wereld verspreid. De omzet in 2000 groeide 400%. De verwachte groei in 2001 zal tussen de 200 en 300% bedragen.

Deel: ' BOOKINGS meest gebruiksvriendelijke website van Nederland '
Lees ook