Ingezonden persbericht

Nieuws-Update

Nummer 8
mei 2002

BOOKINGS biedt affiliate partners grotere flexibiliteit met XML

Op 1 april 2002, lanceerde Bookings, de Nederlandse marktleider op het gebied van on-line hotel reserveringen, de eerste complete fase van de Bookings XML (eXtensible Markup Language). Deze interface geeft affiliate partners nog meer flexibiliteit bij het integreren van de Bookings database met hotelgegevens en de zoekmachine in hun eigen website. De universele data format is goedgekeurd door het W3C (World wide web consortium) en wordt reeds 3 jaar gebruikt.

Tot nu toe konden affiliate partners ervoor kiezen om Bookings hun hotel- en zoekpagina's in de eigen 'look and feel' te laten bouwen. De XML interface biedt hen echter de mogelijkheid om de manier waarop de informatie wordt gerangschikt, gezocht, verkregen en gepresenteerd, zelf te beïnvloeden. Ze kunnen zelf die elementen toevoegen die zij voor hun bezoekers een aanvulling vinden.

Zo kunnen partners in XML onder meer per land de complete lijst van hotels bekijken, zoekcriteria invullen, beschikbare hotels en specifieke details over hotels opzoeken. Zij mogen zelfs hotelgegevens in hun eigen (tijdelijke) databases opslaan zodat de gebruiker sneller de gevraagde informatie krijgt. Om te garanderen dat de hotels beschikbaar zijn en direct on-line geboekt kunnen worden, wordt de hotelbezetting nog steeds in real-time verkregen.

In de tweede fase komt ook de reserveringsmodule beschikbaar in een XML interface. De lancering van de Bookings XML fase twee staat gepland voor het derde kwartaal van 2002.

Een voorbeeld van een met XML gebouwde site is: www.book-a-hotel-in-paris.com

Nieuwe Partners

Reisbranche

Hotels.be
Via de Hotels.be site kunnen overal in België hotels worden geboekt. Doordat op hotelklasse, stad en streek kan worden gezocht, kunnen de via Bookings te reserveren hotels zo precies mogelijk worden afgestemd op de reislustige bezoeker. www.hotels.be

Hotelsuites.nl
Het wordt steeds moeilijker een interessante hotelovernachting, suite of arrangement te boeken. Het vinden van iets leuks duurt soms nog langer dan de overnachting zelf doordat het aanbod sterk versnipperd is. Hotelsuites.nl richt zich uitsluitend op bijzondere hotels, suites en top-arrangementen. Door een overeenkomst met Bookings is het sinds maart 2002 ook mogelijk de meeste hotels van hotelsuites.nl on-line te reserveren, waarbij gebruik wordt gemaakt van het reserveringssysteem van Bookings.nl. www.hotelsuites.nl

Overigen

Rest.nl
Rest.nl is de meest overzichtelijke gratis restaurantgids van Nederland op internet en i-mode, en biedt een keuze uit 22.635 restaurants in 5 categorieën en 47 verschillende keukens door heel Nederland. Door een samenwerking met Bookings.nl, kunnen nu ook hotels die speciale culinaire arrangementen aanbieden via Rest.nl on-line gereserveerd worden. Bezoekers kunnen maar liefst kiezen uit meer dan 700 hotels in Nederland en duizenden hotels wereldwijd. www.rest.nl


---

Hotels

---

Eden Hotel Groep

De Eden Hotelgroep bestaat uit 4 Best Western hotels in 3 tot 4-sterren categorie. Het reserveren van de centraal gelegen hotels in Amsterdam, Rotterdam en Groningen is nu nog eenvoudiger geworden door een samenwerking met Bookings. Gasten kunnen nu direct on-line reserveren via www.Edenhotelgroup.nl.

Van de Eden Groep maken de volgende hotels deel uit: Best Western Eden Hotel -Amsterdam; Best Western Lancaster Hotel -Amsterdam; Best Western Savoy Hotel - Rotterdam; Best Western Cityhotel - Groningen.

De Eden Hotel groep, gebruikt het Bookings reserverings- systeem eveneens om promotie te maken voor haar kamers en eigen website. De overeenkomst met de Eden Hotels is een goed voorbeeld van een kleine groep of keten, die zich door middel van diverse distributiekanalen profileert. Zij bieden hun bedden aan via een combinatie van enerzijds hun eigen website en low cost on-line distributie en anderzijds via traditionele off-line distributie. www.edenhotelgroup.nl
www.edenhotelgroup.com

---

Bookings statistieken

---

Nieuwe Bookings landen

China
Een nieuwe, zeer belangrijke hotelbestemming in de Bookings database is China. Hoewel de selectie van hotels nog beperkt is, betekent het een mooie aanvulling op het aanbod vanuit de regionale Bookings vestiging Asia & Pacific. Bookings is nu wereldwijd vertegenwoordigd in 84 landen.

Nu de on-line hotel reserverings site Bookings in alle relevante landen, verspreid over de hele wereld is vertegenwoordigd, zal het zich op korte termijn met name richten op het uitbereiden van haar hotelaanbod in de grote internationale steden en buurlanden van Nederland.

Cijfers

Het eerste kwartaal betekende een succesvol begin van het jaar 2002. De reserveringen namen gestaag toe. Het aantal verkochte overnachtingen lag 52% hoger dan in het zelfde kwartaal in 2001.

In de maand mei werd het hoogste aantal unieke bezoekers van de Bookings website op één dag ooit gehaald: 27,069. Verder genereerde de site in dezelfde maand gemiddeld 5 miljoen pageviews.

De constante toename van het aantal reserveringen bevestigt wederom de opleving in de reisindustrie na 11 september en de uitbraak van mond- en klauwzeer in 2001. Ook het groeiend aantal online 'lookers to bookers' laat zien dat consumenten gewend raken aan het doen van on-line aankopen. www.bookings.nl
www.bookings.org

Speciale aanbiedingen

De Academy Awards-uitreiking nam dit jaar in Nederland en België in populariteit toe met live televisie uitzendingen en Oscar feesten. Het Belgische Radio 4fm en Bookings speelden daarop in met hun promotiecampagne waarbij twee gelukkige winnaars een verblijf in het Roosevelt Hotel aan de Hollywood Boulevard in Los Angeles konden winnen.

Weekends weg
Als onderdeel van de huidige strategie om uitstekende on-line deals te bieden aan affiliate partners en consumenten, heeft Bookings een 'weekend weg' aanbieding samengesteld uit een selectie van deelnemende hotels in heel Nederland en België. De aanbiedingen zijn speciaal gericht op de Nederlandse en Belgische markt.

Over BOOKINGS
Het Nederlandse Bookings is in Nederland marktleider op het gebied van on-line hotelreserveringen. Ook in geheel Europa mag Bookings zich rekenen tot één van de marktleiders op dit gebied. Bookings biedt een compleet aanbod van onafhankelijke hotels over de hele wereld. De database van Bookings beslaat duizenden onafhankelijke (inter-) nationale hotels en hotelketens. In het eerste kwartaal van 2002 werd de Bookings website dagelijks door meer dan 27.000 unieke internetgebruikers bezocht die gezamenlijk meer dan 5 miljoen pageviews per maand genereerden. Een groot aantal onafhankelijke hotels en hotelketens biedt bezoekers van hun websites on-line reserveringsmogelijkheden via het Bookings-systeem. Via Bookings kan de consument inmiddels in 84 landen en regio's een hotereservering maken. Het in 1996 opgerichte Bookings is gevestigd in Amsterdam en heeft 54 medewerkers in haar vestigingen in Amsterdam, Singapore, Tokio en Santiago de Chile.

Voor meer informatie over deze nieuwsbrief:
kijk op www.bookings.org of neem contact op met:
Justine Dalla Riva, Communications Manager
Weteringschans 28-4
1017 SG Amsterdam
Tel: 020 7125 647
e-mail: justine@bookings.org

Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Justine Dalla Riva van Bookings (T: 020-712 56 47) of ondergetekende.

Julia Thate
PK(-: Paul Kok Consultants
Koningin Wilheminaweg 469
3737 BE GROENEKAN
The Netherlands
T++ 31 (0) 346 - 217117
F++ 31 (0) 346 - 217118
www.pkc.nl
juliathate@pkc.nl

Deel: ' Bookings Nieuws Update mei 2002 '
Lees ook