Gemeente Alphen aan den Rijn


Boomfeestdag 2003

Op dinsdag 11 maart 2003 is boomfeestdag in Alphen aan den Rijn gevierd. Tijdens de boomfeestdag zijn dit jaar geen bomen geplant, maar is er door basisschoolleerlingen gesnoeid. In het Zegerslootgebied zijn op een aantal plekken snoeiwerkzaamheden verricht. De bijna 450 leerlingen hebben onder leiding van medewerkers van de afdelingen Groenvoorziening en Wijkbeheer een berg werk verzet. Gelukkig bleef iedereen vrolijk onder de natte weersomstandigheden.

Naast het snoeien was er nog een andere bezigheid voor de boomfeestdagdeelnemers. Op school waren door de 15 deelnemende klassen elk 3 posters gemaakt. De leerlingen bedachten zelf een tekst voor hun poster. Door de TAALsmederij was in samenwerking met de afdeling Onderwijs, Educatie Doelgroepen een lesbrief gemaakt om de leerkrachten hierbij te ondersteunen. De scholen kregen de lege posters en het gekleurde plakplastic om de posters mee te maken op de voorbereidingsbijeenkomst.

Op boomfeestdag kozen de leerlingen met een verkiezingsblad de beste en mooiste poster uit. De winnende poster was een poster van Het Baken met de tekst bomen zo mooi, groen, geel, bruin, zijn de kleuren van bomen. Deze poster werd met 11% van de stemmen verkozen.

Aan het eind van de ochtend gaven twee leerlingen van de Samen op Wegschool aan wethouder Groen in t Wout een boek met alle posterontwerpen.

Voor het vertrek kreeg elke klas nog een herinneringsvaantje van boomfeestdag 2003 en was er voor elke leerling een speciaal boomfeestdagcakeje.

Voorafgaand aan de boomfeestdag is er op 10 maart een boom geplant bij de Samen op Wegschool. Wethouder Klaas Tigelaar en directeur Bewoners Nel van der Sar kwamen de leerlingen van groep 7 hierbij een handje helpen. Na het planten van de boom hebben de leerlingen er ook nog voor gezorgd dat hun schoolomgeving van zwerfvuil ontdaan werd. Zo staat er nu niet alleen een nieuwe boom, maar ziet ook de schoolomgeving er weer spik en span uit.

De boomfeestdagposters zijn nog tot 1 april in de (publieks)hal van het Stadhuis te bekijken.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 27 maart 2003 laatste wijziging

Deel: ' Boomfeestdag 2003 in Alphen gevierd '
Lees ook