Gemeente Nieuwegein

Boomfeestdag 26 maart 2003

Boomfeestdag - kinderfeest

Op woensdag 26 maart om 9.30 uur geeft wethouder milieu, mevrouw Van Rooijen, het startsein voor de boomfeestdag 2003. Zestig kinderen van groep 6, 7 en 8 van de Nieuwegeinse basisscholen planten samen met medewerkers van de gemeente bomen en struiken aan de Bosruiter.

De Boomfeestdag is een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Op deze dag gaan kinderen in heel Nederland naar buiten om samen bomen en struiken te planten. Want door het planten van bomen en stuiken dragen de leerlingen bij aan een gezonde en groene leefomgeving. Ze kunnen hun eigen boom zien opgroeien. De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief en geeft hiermee invulling aan één van haar doelstellingen.

Het actieve programma start om 09.30 uur bij de ingang van Buurthuis De Brink. Wethouder milieu, mevrouw Van Rooijen zal dan de eerste boom planten. Hierna nemen de kinderen de schop van haar over. De deelnemende scholen hebben een boomwens verzonnen die door de wethouder in de net geplante boom worden gehangen. In het totaal worden 23 acacia's gepland en verder laurier en kornoelje.

Ook in 2003 wordt het boomfeest een echt kinderfestijn!

Invoerdatum 20-3-2003

Deel: ' Boomfeestdag kinderfeest in Nieuwegein '
Lees ook