Ingezonden persbericht

13-06-2002

IJSLANDNIEUWS

IJslands Booming Business

Dat IJsland meer te bieden heeft dan vis bewijst een golf van producten op het gebied van sofware, telecommunicatie, voedingsmiddelen en biotechnologie. Ook al zijn deze industrieën nog in ontwikkeling, ze zijn veelbelovend en bijzonder concurrerend. Niet alleen het inmiddels wel bekende genetische bedrijf deCODE genetics maar ook de farmaceutische bedrijven Pharmaco en Delta en niet te vergeten het grootwinkelbedrijf Baugur en de Landsbankinn maken deel uit van een golf van nieuwe internationale bedrijvigheid. Een voorbeeld van booming business in IJsland is de gezondheidsindustrie. Vandaag is deCODE één van de grootste en meest geavanceerde hi-tech laboratoria in de wereld op het gebied van genentypering. Het bedrijf Össur is sinds 1971 koploper op het gebied van research en ontwikkeling van prothesen. Met verkoopkantoren in 60 landen en 35 distributiebedrijven kan Össur gerekend worden tot een wereldconcern. In totaal zijn 1.700 mensen in meer dan 60 bedrijven in IJsland werkzaam op het gebied van gezondheidstechnologie.

Het IJslandse grootwinkelbedrijf in voeding en specialiteiten, de Baugur Corporation groeide uit tot een internationaal winkelbedrijf met vestigingen in de VS, Scandinavië en IJsland. De vestigingen in de VS bestaan uit 440 winkels onder de naam Bills Dollar Stores en Bonus Dollar Stores. In Scandinavië heeft Baugur de franchise voor het Britse Debenhams en de Arcadiamerken TopShop, Miss Selfridge, Warehouse en Burtons.

De expansie van de bedrijven in IJsland is te danken aan de open pioniersgeest van de IJslanders, de kleine samenleving en markt. Gezien de 270.000 inwoners van IJsland is globalisering een must.

Voor informatie zie Internet:
www.baugur.is, www.decode.is, www.ossur.com, www.delta.is en www.pharmaco.is..

Voor meer informatie & foto's:
ICELANDAIR en het IJslands Verkeersbureau, Muntplein 2, 1012 WR Amsterdam, tel.: 020-521 3955, fax: 020-623 8010, e-mail: ams@icelandair.is, Internet: icelandair.nl.

HARTcommunications PR Icelandair, tel.: 070-3387541, fax: 070-3387542, e-mail: hartcom@wxs.nl, Internet: hartcommunications.nl.

Deel: ' Booming Business op IJsland '
Lees ook