Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland introduceert JBuilder 7,
Borland® Enterprise Studio 4 voor Java en Optimizeit Suite 4.2 ~ nieuwe releases van Borland Java ontwikkeltools integreren de applicatielevenscyclus met optimaal gebruiksgemak ~

27 mei 2002 - Borland heeft haar ontwikkeloplossingen voor Java uitgebreid met JBuilder 7, Borland Enterprise Studio 4 voor Java en Optimizeit Suite 4.2. De nieuwste versie van Borland JBuilder brengt een naadloze verbinding tot stand tussen producten uit het gehele applicatieontwikkelproces, waaronder Borland TeamSource voor samenwerking tijdens het ontwikkelproces en Optimizeit Suite voor het testen van prestaties. Hierdoor kan JBuilder 7 hoogwaardige applicaties leveren en de productiviteit van de ontwikkelaar vergroten tegen lagere totale kosten. Borland Enterprise Studio voor Java combineert deze en andere toonaangevende producten in een alles-in-één pakket voor het modelleren, ontwikkelen en deployen van Java-applicaties.

Met deze aankondiging onderstreept Borland haar leiderschap op het gebied van Java-technologie en haar streven om het groeiende aantal Java-ontwikkelaars de geïntegreerde functionaliteit te bieden die nodig is om de complete levenscyclus van applicatieontwikkeling aan te pakken.

Borland's uitgebreide Java-aanbod omvat:

* De nieuwe Borland JBuilder 7, de toonaangevende Java-ontwikkelomgeving
* De nieuwe Borland Enterprise Studio 4 voor Java; een complete Java-ontwikkeloplossing met Borland JBuilder 7 als basis, die integratie biedt van de verschillende elementen uit de applicatieontwikkellevenscyclus, van het ontwerp- tot aan het deploymentstadium
* De nieuwe Borland Optimizeit Suite 4.2, een prestatie verzekerde oplossing voor robuuste applicatieontwikkeling die hechte integratie met JBuilder 7 biedt
* Teamsource DSP, een samenwerkend ontwikkelplatform voor teams die vanaf verschillende locaties werken, met nieuwe integratie in Borland Enterprise Studio voor Java door middel van JBuilder
"Deze nieuwe releases van Borland laten een keerpunt zien in hoe de markt denkt over geïntegreerde ontwikkelomgevingen (IDE's)," zei Tony de la Lama, vice-president en general manager Java solutions bij Borland. "De zakelijke ontwikkelaar heeft behoefte aan een gebruikerservaring die de gehele applicatieontwikkellevenscyclus beslaat, zonder de gebruikelijke hinder van het werken met losse oplossingen. Met JBuilder 7 kunnen ontwikkelaars toegang krijgen tot ontwerp-, bouw-, prestatieanalyse-, team- ontwikkeling-, databeheer-, test-, deployment- en managementfaciliteiten binnen de vertrouwde omgeving van dit toonaangevende product."

"Nu Java toegankelijk is geworden voor alle gebruikers, is er een enorm groeipotentieel in de markt voor Javaproducten," zei Joseph Feiman, research director bij Gartner. "Met een oplossing voor krachtig prestatiebeheer van de applicatielevenscyclus die samenwerkingsmogelijkheden integreert in een Java-ontwikkelomgeving, kunnen bedrijven de volledige kracht van Java aanwenden en applicaties bouwen op het meest geavanceerde niveau."

Borland's nieuwe producten voor Java bieden ondersteuning voor de nieuwste standaarden voor Java, webservices en wireless ontwikkeling, evenals verschillende platformen en meer applicatieservers dan enige andere Java-ontwikkelomgeving. Met deze brede ondersteuning kunnen klanten enerzijds gelijke tred houden met de nieuwste technologieën en anderzijds ook gebruik maken van bestaande technologische investeringen. Door samenwerking en prestatietesten direct aan te bieden in de ontwikkelomgeving, breidt Borland het aanbod van Java-ontwikkeloplossingen om zo ontwikkelaars te helpen betere applicaties te ontwikkelen. Borland Enterprise Studio voor Java biedt een compleet, alles-in-één pakket Java-ontwikkeloplossingen dat bestaat uit nauw geïntegreerde, toonaangevende producten voor de gehele applicatie-ontwikkellevenscyclus, van ontwerp tot aan deployment.

(498 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige e-business implementatieplatformen die zijn ontworpen om de productiviteit van de ontwikkelaar te vergroten en de time-to-market van softwareprojecten te verkorten. E-business implementatieplatformen bestaan uit softwareproducten waarmee e-business applicaties kunnen worden ontwikkeld, geïmplementeerd en beheerd. Borland is de eerste keuze voor professionele leveranciers van e-business oplossingen die op zoek zijn naar een leveranciersonafhankelijk implementatieplatform dat een korte OEtime-to-market¹ en hoge productiviteit, performance en beschikbaarheid ondersteunt.

Borland werd in 1983 opgericht. Het hoofdkantoor bevindt zich in Scotts Valley, Californië, met kantoren over de hele wereld.

Uitgebreide Borland ontwikkeloplossingen voor Java

Borland® JBuilder 7
Borland JBuilder is de toonaangevende cross-platform ontwikkelomgeving voor het bouwen van zakelijke Java-applicaties op industriesterkte. JBuilder 7 voldoet aan de nieuwste Java standaarden en verkort de ontwikkellevenscyclus. JBuilder's tweerichtings visuele ontwikkelaars en haar snelle deployment naar meer J2EE platformapplicaties dan enige andere Java-ontwikkelomgeving vereenvoudigen de ontwikkeling van Enterprise JavaBeans (EJB), internet-, XML- en database-applicaties. JBuilder 7 combineert UML code visualisatie, unit testing en ondersteuning voor verschillende platformen en versiebeheersystemen met verbeterde refactoring om de productiviteit van de ontwikkelaar te verhogen. Met toolbar toegang tot Optimizeit Suite en Teamsource DSP, verbindt JBuilder 7 de belangrijkste aspecten van de applicatieontwikkellevenscyclus met de ontwikkelomgeving. JBuilder 7 omvat webservices capaciteiten en voldoet aan de huidige standaarden voor mobiele applicaties. Op maat gemaakte taken en bouwprocessen kunnen op een eenvoudige manier worden geïntegreerd met op Apache Ant gebaseerde bouwprocessen. JBuilder 7 is verkrijgbaar in drie edities: de Enterprise, de nieuw verkrijgbare SE en de Personal editie. Voor meer informatie, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.borland.com/jbuilder.

Borland® Enterprise Studio 4 voor Java
Borland Enterprise Studio 4 voor Java, Borland's complete Java-ontwikkeloplossing, is een krachtig alles-in-één pakket dat een gestroomlijnde, complete levenscyclusoplossing voor het modelleren, ontwikkelen, afstemmen van prestaties en deployment van geavanceerde Java-applicaties biedt. Met de Studio kunnen zakelijke ontwikkelaars de levenscyclus van applicatieontwikkeling van ontwerp tot deployment beheren. De Studio is gebaseerd op Borland JBuilder 7 en combineert Borland® Enterprise Server en Optimizeit Suite 4.2. met de nieuwe Rational Rose® Professional J 2002 Edition en het Rational Unified Process® (RUP®) 2002. Borland Enterprise Studio voor Java is ook gebundeld met de nieuwe Macromedia Dreamweaver MX. Voor meer informatie, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.borland.com/estudio/java.

Borland® Optimizeit Suite 4.2.
Nu aangeboden in de belangrijkste toolbar van Borland JBuilder 7, biedt Borland® Optimizeit Suite een prestatiemanagementoplossing voor robuuste applicatieontwikkeling die integreert met toonaangevende ontwikkel- en deploymentomgevingen. Voor grootschalige J2EE platformserverapplicaties en client-side Java programma's, biedt Borland Optimizeit 4.2. Suite bedrijven en ontwikkelaars een oplossing om prestatieproblemen in het ontwikkelproces bloot te leggen en te corrigeren. Hierdoor kunnen teams sneller en goedkoper consistente en hoogwaardigere applicaties leveren. Optimizeit Suite is verkrijgbaar als onderdeel van Borland Enterprise Studio voor Java en is tevens los verkrijgbaar. Optimizeit Code Coverage wordt gedurende een korte tijd gratis geleverd bij JBuilder 7 Enterprise. Voor meer informatie over Optimizeit Suite, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.borland.com/optimizeit/.

Borland® TeamSource DSP
Borland Teamsource DSP (Development Services Platform), nieuw geïntegreerd in Borland Enterprise Studio voor Java en aangeboden in de toolbar van JBuilder 7, combineert belangrijke broncode-managementcapaciteiten met geïntegreerde business messaging. Hierdoor biedt het een veilig en eenvoudig te gebruiken samenwerkend ontwikkelplatform voor zakelijke ontwikkelteams die verspreid zijn over verschillende functies, locaties en bedrijven. TeamSource DSP is een platform dat klaar is voor het internet, de snelheid en de prestatie verhoogt en de veiligheid van interne netwerken vergroot. Daarnaast biedt het grote verbeteringen voor gezamenlijke ontwikkeling over de firewall. In lijn met de strategische doelstellingen, biedt TeamSource DSP innovatie en organisatorische flexibiliteit, verkort het de productcyclus tijden, vermindert het de kosten voor ontwikkeling en overhead en verbetert het de productiviteit op manieren die uiteindelijk de winstgevendheid significant verbeteren. Voor korte tijd, krijgt u TeamSource DSP 90 dagen op proef bij JBuilder en Borland Enterprise Studio voor Java. Volledige TeamSource licenties worden apart verkocht. Voor meer informatie, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.borland.com/teamsource.

Verhogen van de ontwikkelproductiviteit door training en professionele diensten Borland® Professional Services biedt training, advies en technische ondersteuning ter plekke voor alle Borland producten, waaronder Borland's nieuwe Java-oplossingen. Borland's planning-, ontwikkelings-, integratie-, onderhouds- en managementdiensten voor zakelijke projecten van een hoog niveau, helpen de klanten ontwikkeltijden te verkorten, de kosten te verminderen, de productiviteit te verhogen en fouten in het ontwikkelproces te reduceren om op deze manier te zorgen dat hun technologie-investeringen in lijn zijn met hun zakelijke doelstellingen.

Prijzen en beschikbaarheid
Borland JBuilder 7, Borland Enterprise Studio 4 voor Java en Optimizeit Suite 4.2. zijn nu beschikbaar. U kunt deze producten bestellen bij Borland of Borland's reseller partners. Voor meer informatie, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://shop.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0) 43 3566956 Fax: +31 (0) 43 3566955 E-mail: yvonnev@lewispr.com
vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor informatie over Borland kunt u contact opnemen met Wim Hoek: Tel: +31 (0) 20 503 51 00 Fax: +31 (0) 20 503 51 11 E-mail: whoek@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brand and product names are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation, formerly known as Inprise Corporation, in the United States and other countries. Other names mentioned herein may be trademarks of the party using such names.

Safe Harbor Statement
This release contains "forward-looking statements" as defined under the Federal Securities Laws, including the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. All statements that are not historical are forward-looking. Forward-looking statements may relate to, but are not limited to, Borland¹s future financial performance, capital expenditures, revenues, acquisitions, earnings, costs, product development plans, global expansion plans, estimated size of potential customer markets, demand for Borland¹s products, the projected acceptance by existing or potential customers of new technologies and the potential features of, or benefits to be derived from, the products developed, marketed or sold by Borland, market and technological trends in the software industry and various economic and business trends. Such forward-looking statements are based on current expectations that involve a number of uncertainties and risks that may cause actual events or results to differ materially. Factors that could cause actual events or results to differ materially include, among others, the following: general economic factors and capital market conditions, general industry trends, the potential effects on Borland of competition in computer software product and services markets, growth rates in the software and professional services markets that Borland participates in, rapid technological change that can adversely affect the demand for Borland¹s products, shifts in customer demand, market acceptance of new or enhanced products or services developed, marketed or sold by Borland, delays in scheduled product availability dates, actions or announcements by competitors, software errors, reduction in sales to or loss of any significant customers, the ability to successfully integrate acquisitions, any failure by Borland to protect its intellectual property rights, the dependence of certain of Borland¹s business units on licenses from third parties, Borland¹s ability to attract and retain qualified personnel and Borland¹s failure to reduce costs. These and other risks are detailed from time to time in Borland¹s periodic reports filed with the Securities and Exchange Commission, including, but not limited to, its latest Annual Report on Form 10-K and its latest Quarterly Report on Form 10-Q, copies of which may be obtained from www.sec.gov. Borland is under no obligation to (and expressly disclaims any such obligation to) update or alter its forward-looking statements whether as a result of new information, future events or otherwise.

Deel: ' Borland introduceert JBuilder 7 '
Lees ook