Ingezonden persbericht

Persbericht

31 juli 2001

Borland lanceert nieuwe versie Enterprise Studio voor Java®

~ nauwere integratie van toonaangevende oplossingen als antwoord op groeiende eisen applicatieontwikkelaars ~

Borland, een toonaangevende leverancier van e-business platformoplossingen, introduceert de nieuwe Borland® Enterprise Studio voor Java®, de nieuwste en meest uitgebreide levenscyclus applicatieontwikkeloplossing voor het bouwen van applicaties voor bedrijven.

De nieuwe versie van Enterprise Studio biedt een aanmerkelijk nauwere integratie van toonaangevende Java software van Rational Software en Borland. De verbeterde integratie tussen Rational Rose® en Borland JBuilder® biedt naadloze, roundtrip engineering en een meer eenduidige interface. Dit stelt Java-ontwikkelaars binnen bedrijven in staat om op een snellere en effectievere wijze complexe Java-applicaties te bouwen.

Volgens de Gartner Group, is Java het snelst groeiende ontwikkelplatform met momenteel meer dan een miljoen Java-ontwikkelaars wereldwijd. Gartner voorspelt dat het aantal Java-ontwikkelaars zal groeien tot 3 miljoen in het jaar 2004.

"Vandaag de dag krijgen Java-ontwikkelaars te maken met steeds complexere applicaties. Daarom moeten zij meer vorm geven aan hun ontwikkelproces," zei Mark Driver, analist bij de Gartner Group. "Omdat applicaties steeds complexer worden, wordt het integreren van de IDE en de modelleeromgeving hoe langer hoe belangrijker."

Hoogtepunten van de nieuwe Studio
S JBuilder 5 biedt nieuwe mogelijkheden zoals XML integratie, validatie en opsporing van fouten; S Wanneer applicaties zijn ontwikkeld met Studio, kunnen ontwikkelaars met Borland AppServer® 4.5 de applicaties lokaal en van een afstand 'runnen' en van fouten ontdoen; S Rational's nieuwste versie van Rational Rose Professional J Edition is een onmisbare tool voor bedrijven die met belangrijke Web-enabled e-business oplossingen werken; S Optioneel is Macromedia® Dreamweaver® UltraDev® 4 verkrijgbaar voor professionele ontwikkeling van Webapplicaties.

"Nu dat we een hechtere integratie met JBuilder hebben gerealiseerd, zullen klanten daadwerkelijk in staat zijn de time-to-market van complexe Java-applicaties te verkorten," zei Jim McGee, senior vice-president en general manager practitioner desktop products bij Rational. "Met deze combinatie van toonaangevende producten weten we zeker dat klanten veel voordeel zullen behalen uit Borland Enterprise Studio en eersteklas Java-applicaties zullen kunnen blijven creëren."

"Met deze oplossing schept Borland mogelijkheden die bedrijven echt concurrentievoordeel op kunnen leveren," zei Tom Hale, senior vice-president product marketing bij Macromedia. "Macromedia Dreamwaver UltraDev 4 maakt snelle visuele ontwikkeling van Web applicaties mogelijk. Bovendien kan het door haar open architectuur naadloos integreren met welke ontwikkelworkflow dan ook."

"In lijn met de missie van Borland, zijn ook Rational en Macromedia gericht op het bieden van de hoogste kwaliteitsstandaarden in Java ontwikkeling aan de klanten," zei Mika Alapiessa, regional director Noord-, Oost-, Zuid-Europa, Afrika en Midden-Oosten bij Borland. "De oorspronkelijke lancering van Enterprise Studio eerder dit jaar was erg succesvol voor Borland. We zullen blijven samenwerken met Rational en Macromedia om onze klanten het beste te blijven leveren wat het Java-platform te bieden heeft, met een uitgebreide applicatie-analyse, ontwerp-, procesmanagement- en een ontwikkel- en deploymentomgeving."

(461 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige e-business implementatieplatformen die zijn ontworpen om de productiviteit van de ontwikkelaar te vergroten en de time-to-market van softwareprojecten te verkorten. E-business implementatieplatformen bestaan uit softwareproducten waarmee e-business applicaties kunnen worden ontwikkeld, geïmplementeerd en beheerd. Borland is de eerste keuze voor professionele leveranciers van e-business oplossingen die op zoek zijn naar een leveranciersonafhankelijk implementatieplatform dat een korte time-to-market en hoge productiviteit, performance en beschikbaarheid ondersteunt.

Borland werd in 1983 opgericht. Het hoofdkantoor bevindt zich in Scotts Valley, Californië, met kantoren over de hele wereld.

Prijzen en beschikbaarheid
Borland Enterprise Studio voor Java zal naar verwachting later deze maand verkrijgbaar zijn voor Euro 5599,- of naar keuze in combinatie met Macromedia DreamWeaver UltraDev 4 voor Euro 6199,-. Upgrades zullen verkrijgbaar zijn voor huidige gebruikers van de Borland Enterprise Studio Java Edition en voor JBuilder 4 Enterprise en JBuilder 5 Enterprise.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Borland, op +31 20 503 51 45.

Over Borland® Enterprise Studio voor Java®
Borland Enterprise Studio voor Java combineert Borland JBuilder 5, Borland AppServer, Rational Rose Professional J Edition en Rational Unified Process® (RUP®) in één enkel, eenvoudig te gebruiken pakket dat bedrijven in staat stelt effectiever en efficiënter enterprise-level e-business software te ontwikkelen. De Studio is optioneel te combineren met Macromedia DreamWeaver UltraDev 4 voor het bouwen van Web applicatie interfaces om alle benodigde tools voor de ontwikkeling en toepassing van e-business applicaties te bieden.

De belangrijkste componenten zijn:
S Borland JBuilder 5, de als beste geteste, bekroonde, toonaangevende Java ontwikkelomgeving met nieuwe ondersteuning voor XML ontwikkeling; S Borland AppServer 4.5, de J2EE platform applicatieserver die de voordelen van Enterprise JavaBeans® (EJB®) en van CORBA® combineert; S Rational Rose Professional J Edition, de nieuwe versie van de toonaangevende visuele modelleeroplossing met directe integratie naar JBuilder 5; S Rational Unified Process®, om de beste toepassing en methodologie voor software ontwikkeling.

Over Borland® JBuilder® Enterprise
Borland JBuilder Enterprise is een snelle applicatieontwikkelomgeving voor het creëren van zakelijke-, database- en andere applicaties gebaseerd op het Java 2 platform. Het product ondersteunt ontwikkeling op de Windows®, Linux® en Solaris® besturingssystemen. Het biedt ondersteuning aan het J2EE platform zodat programmeurs snel betrouwbare en schaalbare op EJB technologie gebaseerde componenten kunnen leveren. JBuilder biedt wizards en visuele tools voor het creëren van herbruikbare JavaBeans componenten en is te gebruiken op BEA® WebLogic®, IBM® WebSphere® en Borland AppServer, die allemaal de technologische standaarden van het J2EE platform ondersteunen. JBuilder biedt tevens visuele tools en herbruikbare componenten voor het snel creëren van platformonafhankelijke applicaties voor het Java 2 platform.

Een gedetailleerd overzicht van alle eigenschappen van JBuilder kunt u vinden op de website van Borland: http://www.borland.com/jbuilder/jb5/feamatrix

Over Borland® AppServer®
Borland AppServer biedt een infrastructuur op industriële sterkte voor een e-business platform oplossing. Borland AppServer met Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE platform) 1.2.1. certificaat, biedt clustering, load balancing en back-end integratie om gebruikers te voorzien van een krachtige platformonafhankelijke applicatieserver die aan de strenge eisen van e-business klanten wereldwijd beantwoordt. Gebouwd op de wereldwijd meest gebruikte CORBA object request broker, verenigt Borland in AppServer nieuwe en bestaande technologische kennis op het J2EE platform.

Over Rational Rose® Professional J Edition
Rational Rose is 's werelds toonaangevende modelleer "tool" voor de ontwikkeling van robuuste, efficiënte oplossingen die beantwoorden aan de zakelijke behoeften van Web-centric gedistribueerde ondernemingen en real-time systeemomgevingen. Rational Rose maakt gebruik van de standaard UML als visuele modelleertaal die zowel toegankelijk is voor niet-programmeurs die zakelijke processen willen vormen, als voor programmeurs die applicatie logic modelleren. Rational Rose Professional J Edition versnelt, vereenvoudigt en stroomlijnt Java ontwikkeling door volledige integratie met Borland JBuilder, inclusief volledige en "reverse" engineering mogelijkheden.

Over Rational Unified Process®
De Rational Unified Process is een software ontwikkelproces, geleverd door een Web-enabled, doorzoekbare kennis database, die de productiviteit van het team vergroot en de beste ondersteuning biedt bij het creëren van software door middel van richtlijnen, voorbeelden en tool mentoren voor alle belangrijke software lifecycle activiteiten.

Over Macromedia® Dreamweaver® UltraDev® 4
Macromedia Dreamweaver UltraDev 4 is de eerste authoring software die ontwikkelaars, programmeurs en ontwerpers in staat stelt visueel data-aangestuurde Web applicaties op verschillende serverplatformen te creëren en aan te passen. Macromedia Dreamweaver UltraDev genereert applicaties die gebruik maken van Microsoft® Active Server Pages (ASP), Sun Microsystems® JavaServer® Pages (JSP®) en Allaire® ColdFusion® Markup Language (CFML) technologieën om aan te sluiten op de industriestandaard servers. Dit maakt het bijzonder geschikt voor de heterogene ontwikkellandschappen van vandaag.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0) 43 3566956Fax: +31 (0) 43 3566955
E-mail: yvonnev@lewispr.com
vivianeb@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Wim Hoek van Borland: Tel: +31 (0) 20 503 51 00Fax: +31 (0) 20 503 51 11 E-mail: whoek@borland.comWebsite: http://www.borland.com

All Borland brand and product names are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation, formerly known as Inprise Corporation, in the United States and other countries. Other names mentioned herein may be trademarks of the party using such names. This release contains forward-looking statements. All statements that are not historical are forward-looking. Forward-looking statements may relate to, but are not limited to, Borland's future financial performance, capital expenditures, revenues, acquisitions, earnings, costs, product development plans, global expansion plans, estimated size of potential customer markets, demand for our products, the projected acceptance by existing or potential customers of new technologies and the potential features of, or benefits to be derived from, the products developed, marketed or sold by Borland, market and technological trends in the software industry and various economic and business trends. Such forward-looking statements are only predictions and involve a number of uncertainties and risks that may cause actual events or results to differ materially. Factors that could cause actual events or results to differ materially include, among others, the following: general economic factors and capital market conditions, general industry trends and the potential effects on us of competition in computer software product and services markets, growth rates in the software and professional services markets that we participate in, rapid technological change that can adversely affect the demand for our products, shifts in customer demand, market acceptance of new or enhanced products or services developed, marketed or sold by us, delays in scheduled product availability dates, actions or announcements by our competitors, software errors, reduction in sales to or loss of any significant customers, our ability to successfully integrate acquisitions, any failure by us to protect our intellectual property rights, the dependence of certain of our business units on licenses from third parties, our ability to attract and retain qualified personnel, and other factors described in our latest Annual Report on Form 10-K and our latest Quarterly Report on Form 10-Q filed by Borland Software Corporation with the SEC, copies of which may be obtained from the SEC at www.sec.gov. Borland undertakes no obligation to update any information contained in this release.

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +44 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com
We don t have a mission statement, just some favourite words: creativity, credibility, curry, dedication, detail, empathy, experience, flexibility, fun, goodwill, humility, inspiration, integrity, motivation, obsession, optimism, pace, pants, personality, positive, professionalism, progress, sausages, synergy, technical know-how, value and work-rate.

Deel: ' Borland lanceert nieuwe versie Enterprise Studio voor Java '
Lees ook