Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

MINISTERIE VWS https://minvws.nl

MinVWS: Borst bezoekt Nederlandse antillen

Donderdag 30 mei 2002, nummer 10

Aan de redactie,

Minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezoekt van 3 juni tot en met 8 juni Aruba, Curaçao en Bonaire. Op de eilanden voert de minister gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van Aruba en de Nederlandse Antillen over de volksgezondheid en de verslavingszorg. Minister Borst wil met deze gesprekken kijken op welke wijze technische ondersteuning vanuit Nederland op het gebied van de volksgezondheid geboden kan worden; de regeringen op Aruba en de Nederlandse Antillen zijn zelf verantwoordelijk voor hun gezondheidszorg. Tijdens het werkbezoek ondertekent minister Borst op Aruba en op Curaçao met beide regeringen een Verslavingszorg Samenwerkingsprotocol. Tevens bezoekt zij diverse verslavingszorginstellingen op de benedenwindse eilanden.

Van 3 tot 5 juni bezoekt minister Borst op Aruba ondermeer het Centro Medico in San Nicolas, het dr. Horacio E. Oduber Hospitaal, Centro Colorado, Centro Dakota, Fundacion Anti Droga Aruba, Samba en de Universiteit van Aruba.

Van 5 juni tot 8 juni bezoekt minister Borst op Curaçao de Fundashon pa Maneho di Adikshon, de Dr. Davis Ricardo Caprileskliniek en Brasami.

Op 8 juni bezoekt minister Borst op Bonaire het Hospitaal San Fransisco/ Verpleegtehuis Kas di Sosiegu, Home for elderly Kas di Mimina en de Stichting Karpata.

-0-0-0-

Deel: ' Borst bezoekt Nederlandse antillen '
Lees ook