NEWSFLASH 2002/2

10 mei 2002
Borst en Zwart nemen afstand, maar concurrentie ligt op de loer

Op het vertrouwde Circuit Park Zandvoort wordt in het Pinksterweekeinde de derde ronde in de Toyota Yaris Cup verreden. Voor wie het een mooie tweede Pinksterdag zal worden zit nog verborgen in de glazen bol echter, het zal ongetwijfeld weer een spannende wedstrijd worden op het duinencircuit met hoofdrollen voor Borst, Zwart en...?

Patrick Borst blij na zijn overwinning tijdens de Paasraces.

Na twee races in de Toyota Yaris Cup lijkt de strijd om het Nederlands kampioenschap zich te gaan toespitsen op Patrick Borst en Paulien Zwart met Tim Buijs, na zijn overwinning op Assen, als gevaarlijke outsider.

Buijs sloeg op het kletsnatte Assen genadeloos toe toen Zwart, in leidende positie, in de laatste ronde een klein inschattingsfoutje maakte. Borst en Zwart delen gezamenlijk de leidende positie in de titeldans met Buijs daar vlak achter. De Ladies kampioen van verleden jaar, Paulien Zwart, heeft haar zinnen voor 100% op te titel gezet, maar is daarin niet de enige.

Borst zegevierde ogenschijnlijk gemakkelijk in de eerste ronde op Zandvoort, pal voor de aanstormende Zwart. De Ladies kampioen van verleden jaar heeft haar zinnen voor 100% op te titel gezet, maar is daarin niet de enige. De lange Borst kan uitstekend overweg met de Yaris Cup-auto en eindigde vorig seizoen op de runner up-positie achter kampioen Struijlaart. Tijdens de Assen-race reed de Uitgeester naar de derde plaats. "Het was daar moeilijk door de spray van water die de voorliggers opwierpen, daarom bleef ik er zo'n tien meter achter." Op Zandvoort dicht hij zich grote kansen toe, al weet Borst dat een goede startpositie van essentieel belang is voor een goede uitgangspositie in de race. Buijs sloeg op het kletsnatte Assen genadeloos toe toen Zwart, in leidende positie, in de laatste ronde een klein inschattingsfoutje maakte.

Titelaspiraties dus van Zwart die zich zelf piepelde door een moment van onachtzaamheid in Assen. "Ik dacht met nog een rondje te gaan, dat zit wel goed, verremde me echter voor de nationale bocht, ging te wijd waardoor Tim profiteerde en zijn Yaris binnendoor stak." Buijs haalde in de eerste wedstrijd van dit seizoen een zevende plaats en wil na zijn zege in het noorden, nu ook op Zandvoort het podium betreden. De 5 VWO-scholier eindigde in zijn race-debuutjaar op de zeventiende plaats in het kampioenschap en heeft dit seizoen dus duidelijk progressie gemaakt.

En wat te denken van Ivo Berger. De 34-jarige Hagenaar heeft de afgelopen winter het (race)licht gezien. Pakte tijdens de Paastraining verrassend de pole position. Dat was beslist geen vergissing want op Assen werd naar de tweede kwalificatietijd gereden. In de race wil het nog niet zo vlotten met de watersportliefhebber. Zandvoort leverde een zesde plaats op en Assen een jammerlijke voorlaatste. Misschien rijdt Berger in het Pinksterweekeinde naar een plaats in de schijnwerpers.

Van de jongelingen in de Toyota Yaris Cup bezet Nicolette van den Hoek Ostende de vierde plaats in de tussenstand. Ook de Bussumse ziet progressie in het optreden op het zwarte asfalt. Verleden jaar behaalde ze in de eerste twee races vijf punten en nu na twee wedstrijden is er al een score van 23 punten binnengehaald.

Tim Buijs wil na zijn zege in het noorden, nu ook op Zandvoort het podium betreden.

Marvin Koster

Zandvoorter Marvin Koster, goed voor een podiumplaats tijdens de Paasrace, wil die actie op zijn thuiscircuit minimaal herhalen al zal het met zoveel ambities van de anderen moeilijk worden de hoogste tree te halen. Ladies Cup
Naast het algemeen klassement wordt er door de acht deelnemende dames in de Toyota Yaris Cup gestreden voor het kampioenschap in de Toyota Ladies Cup. Zwart gaat daar vanzelfsprekend aan de leiding voor Van den Hoek Ostende, Sanders en Bergsma.

Yaris Cup op TV
In het voorprogramma van RTL Grand Prix van 9 juni op RTL5 is het verslag van de Toyota Yaris Cup tijdens het Pinksterweekeinde te zien.

Stem dus die zondagmiddag af op de zender die autosport hoog in haar vaandel heeft en volg de verrichtingen van de coureurs in deze populaire merkenserie.

Programma Pinksterraces /
Circuit Park Zandvoort

Zaterdag 18 mei 2002 - TRAINING
Tijd
Training
Klasse
11.20
4
Toyota Yaris Cup
Tweede Pinksterdag / Maandag 20 mei 2002 - RACES
Tijd
Race
Klasse
9.30
Warm Up
Vodafone DTCC / BMW Compact Challenge
10.00

1
Vege Series
10.50

2
Vodafone DTCC / BMW Compact Challenge (Race 1)
11.40

3
Toyota Yaris Cup
12.30

4
Van Uitert Formule Ford
13.10

-
Pit Walk
14.00

5
Vodafone DTCC / BMW Compact Challenge (Race 2)
15.00

6
ID&T Radio Clio Renault Sport Cup
15.50

7
Pearle Alfa Challenge

Voorbeschouwing
3e ronde Zandvoort
Borst en Zwart nemen afstand, maar concurrentie ligt op de loer Programma Pinksterraces
Circuit Park Zandvoort
Yaris Cup op tv
KALENDER 2002

01-04
Paasraces
Zandvoort
28-04
NAV-Races
Assen
20-05
Pinksterraces
Zandvoort
14-07
Int. Races
Assen
04-08
Rizla Racing Day III
Assen

08-09
Trophy of the Dunes
Zandvoort
22-09
Int. Races
Nürburgring (D)
13-10
Finaleraces
Zandvoort
Toyota Yaris Cup op televisie

De Toyota Yaris Cup is te volgen op televisie in het voorprogramma van RTL Grand Prix. De finalerace wordt apart aangekondigd en uitgezonden. De definitieve datum wordt nog bekend gemaakt. 12-05
Grand Prix
Oostenrijk

09-06
Grand Prix
Canada
21-07
Grand Prix
Frankrijk
18-08
Grand Prix
Hongarije
15-09
Grand Prix
Italië
29-09
Grand Prix
USA

Weet u nog iemand die deze Newsflash wil ontvangen?

Vul dan hier het
e-mail adres in:

SPONSORS:

TOYOTA DEALERS
HOLLAND
COLOFON

© Toyota Yaris Cup Newsflash is een uitgave van:
Louwman & Parqui.

Voor informatie:
Geert Vermeer
E-mail: yariscup@planet.nl
Tel.: 06-51611357

Wanneer u de Toyota Yaris Cup Newsflash niet meer wenst te ontvangen stuur dan een e-mail naar: info@fastcompany.nl Klik hier om copyrightvrije foto's te downloaden!

Deel: ' Borst en Zwart nemen afstand, maar concurrentie ligt op de loer '
Lees ook