Borst:"Kortere wachttijden ziekenhuizen belonen"

Hilversum, 21 januari 1999 - Minister Borst van Volksgezondheid wil ziekenhuizen die hun wachtlijsten "goed weten weg te werken" extra geld toekennen. Dat zei de minister donderdag in KRO's Onbijt TV.

"Lange wachtlijsten kunnen natuurlijk worden gebruikt om te laten zien dat je echt veel extra geld nodig hebt. Ik zou het omgekeerde willen zeggen. Een ziekenhuis dat de wachtlijsten goed weet weg te werken, zou ik eerder willen belonen, dan het ziekenhuis dat de wachtlijsten tot maanden laat oplopen," aldus minister Borst.

Zij reageerde in de uitzending op een initiatief van elf ziekenhuizen in de regio Rijnmond. Zij hebben de wachtlijsten van een aantal afdelingen openbaar gemaakt. De minister verwacht dat het Rotterdamse project landelijk uitgebreid wordt. "Ik heb al afspraken gemaakt met de ziekenhuizen en verpleeghuizen, dat de wachtlijsten op termijn gepubliceerd gaan worden. In Roterdam lopen ze voor op wat ik in het hele land wil gaan doen. Ik weet zeker dat dit leidt tot kortere wachtlijsten."

Op dit moment kan de patiënt via stadstext Rotterdam de wachtlijsten bekijken. Ook kan de huisarts via Internet toegang krijgen tot een speciaal daarvoor ingerichte site. Op termijn moeten de gegevens ook beschikbaar komen op Internet en via de telefoon.

Deel: ' Borst 'Kortere wachttijden ziekenhuizen belonen' '
Lees ook