NATIONAAL COMITE VAN DE OUDEREN

https://www.seniorweb.nl/comite

Borst lost startschot Aerobic Record Poging

Arnhem, 16 juni 1999

Minister Borst (met kleinkind) lost startschot voor Generatie Aerobic Record . Grootouders en kleinkinderen dichten generatiekloof op eerste Dag van de Generaties -

Minister Els Borst (VWS) lost (samen met kleinkind) zondag 20 juni 1999 om 14.30 uur in de openlucht van Stadspark Sonsbeek te Arnhem het startschot voor de Generatie Aerobic Record Poging van 999 ouderen en jongeren. Onder leiding van Aerobic Kampioen Jan Roggeveen (met kind) zijn grootouders en kleinkinderen gezamenlijk actief voor vermelding in het Guinness Book of Records. In het kader van de eerste Nationale Viering van de Dag van de Generaties werken oud en jong aan een positieve beeldvorming rond ouder worden.

Duizenden jongeren en ouderen uit het gehele land vieren deze dag van 12.00 tot 18.00 uur met een rijk activiteitenprogramma. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk voor alle leeftijden. Bij elke activiteit staat het contact tussen de generaties centraal: .Generation Chat. op internet, werken aan een mega-kunstmozaïek (15x2 m.), flipper-competitie (samen aan één flipperkast), virtual reality games (jong en oud strijden virtueel om de macht)... en natuurlijk de aerobic recordpoging waarbij oud en jong gezamenlijk inspanning verrichten op ieders eigen niveau.

Dag van de Generaties: nieuw initiatief
De Dag van de Generaties is een nieuw initiatief. Geen commerciële dag waar cadeaus geven centraal staat, maar een dag met een non-profit doelstelling: zo breed mogelijk realiseren van ontmoeting, uitwisseling en samenwerking tussen jong en oud.

Deze eerste Dag van de Generaties volgt uit het activiteitenplan van het Nationaal Comité Jaar van de Ouderen. De Verenigde Naties hebben 1999 uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Ouderen, met als thema naar een samenleving voor alle leeftijden. Daarom heeft het Nationaal Comité ook nadrukkelijk activiteiten gepland met de jongere generaties als doelgroep.

Deel: ' Borst lost startschot Aerobic Record Poging '
Lees ook