Bosal

Bosal met complete systemen op de Autovak

De Autovak-tentoonstelling gebruikt Bosal dit jaar om in het verlengde van de inmiddels gestarte reclamecampagne duidelijk te maken dat Bosal niet alleen eindproducten produceert maar ook alle onderdelen zelf vervaardigt en bovendien zelf nieuwe producten ontwikkelt.

Juist omdat Bosal de totale ontwikkeling en productie in eigen huis heeft, is de onderneming in staat producten van hoge kwaliteit te leveren conform de wensen van de afnemers. Tegelijkertijd is Bosal daardoor in staat om flexibel te opereren. Die flexibiliteit leidt tot het gebruik maken van modulaire systemen, terwijl de productiestroom opschuift in de richting van "one piece flow".

Op de Bosal-stand staat dan ook een robot die normaal uitlaatdempers en trekhaken last. Die robot is symbool voor de steeds verdergaande automatisering bij Bosal om snel, efficiënt en vooral ook met een gegarandeerde kwaliteit producten af te kunnen leveren voor een redelijke prijs.

De Autovak 1999 grijpt Bosal aan voor de nationale introductie van de productieserie van de radiaalstroom katalysatoren. Na jaren intensieve en uitvoerige testen zijn de radial flow katalysatoren in serieproductie gegaan. De katalysatoren, die zich onderscheiden doordat gebruik wordt gemaakt van een volledige metalen substraat, zijn nu beschikbaar voor de vervangingsmarkt.

Bosal zet hiermee een trend, want er hoeft niet langer gebruik gemaakt te worden van schaarse edelmetalen en breukgevoelig keramiek. Het afgelopen jaar heeft een proeffabriek gedraaid in het research- en ontwikkelingscentrum van Bosal in Lummen. De serieproductie is inmiddels van start gegaan in het Duitse Viersen en de eerste katalysatoren, die gebaseerd zijn op dit nieuwe concept, zijn aan de markt afgeleverd.

Bosal verwacht dat de radial flow katalysatoren een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het op een milieuverantwoorde wijze in een technisch goede rijvaardige staat houden van oudere auto's. Bovendien kan dat met de radial flow katalysator tegen een redelijke prijs.

Hoewel de eerder verwachte snelle vervangingsvraag naar katalysatoren is uitgebleven, is op dit moment in Duitsland, waar de katalysatorplicht eerder gold dan in Nederland, sprake van een toenemende vraag naar vervangingskatalysatoren. Bosal verwacht dat die ontwikkeling zich ook in de rest van Europa zal voordoen.

Doordat Bosal de radial flow katalysator geheel in eigen beheer kan produceren is de onderneming in staat direct en flexibel in te spelen op de marktbehoefte. De katalysatoren zelf munten uit in duurzaamheid, goede bestandheid tegen temperatuurwisselingen en mechanische schokken. Mede daardoor voldoen de radial flow katalysatoren uitstekend aan de vraag op de vervangingsmarkt.

Voor meer persinformatie kunt u bellen: 073 645 00 40

(pbbosnlav120299/1)

Deel: ' Bosal met complete systemen op de Autovak-tentoonstelling '
Lees ook