Bosal

Bosal stopt lakken van uitlaatsystemen

Bosal is als een van de eerste fabrikanten in Europa volledig gestopt met het lakken van uitlaatsystemen die bestemd zijn voor de vervangingsmarkt. Bosal heeft dit initiatief genomen, omdat het lakken van uitlaatsystemen alleen nog een optisch doel had sinds de uitlaatsystemen worden vervaardigd van kwalitatief hoogwaardige materialen. Bovendien verbrandt de lak zodra de nieuwe uitlaatdelen onder een auto zijn gemonteerd en de vernieuwde uitlaat wordt gebruikt. Hierdoor ontstaat onnodige milieuvervuiling, vindt Bosal.

Uitlaten die bestemd zijn voor eerste montage worden al lang niet meer gelakt. In navolging van een aantal autofabrikanten werd circa twintig procent van de uitlaatdelen voor de vervangingsmarkt nog wel gelakt. Het materiaal waaruit uitlaten worden vervaardigd, is tegenwoordig zo goed bestand tegen corrosie, dat lakken ook voor de periode dat de reservedelen worden opgeslagen niet meer nodig is. Bovendien zijn de productieprocessen zo geperfectioneerd dat lasnaden en felsranden perfect aansluiten, zodat ook daarvoor geen beschermende laklagen meer nodig zijn. Niet voor niets zijn de productieprocessen bij Bosal zowel ISO9000 als QS9000 gecertificeerd.

Het initiatief is in Nederland door de groothandel enthousiast begroet. Mede op hun verzoek worden de Bosal-uitlaten voorzien van speciale stickers om aan te geven dat het hier gaat om ongelakte uitlaten. De ongelakte Bosal-uitlaat is daarmee een symbool geworden voor kwaliteit, niet alleen van het product zelf, maar ook van het productieproces dat Bosal toepast.

(pblaknl99)

Deel: ' Bosal stopt lakken van uitlaatsystemen '
Lees ook