Boska opent Cheesewares experience in New York


Eerste Nederlandse Victoria’s Secret model geeft startsein voor bruisende opening gewijd aan Nederlandse roots.

NEW YORK / BODEGRAVEN, 20170923 -- 22 September, 2017 – In Manhattan is gistermiddag het nieuwe kantoor van Boska Holland Cheesewares geopend door voormalig supermodel Frederique van der Wal, nu eigenaar van Frederique’s Choice, een internationaal e-commerce bloemenmerk. Martijn Bos, Boska’s vierde generatie eigenaar, introduceert vol trots zijn ‘tools for cheese’ in het New Yorkse Flatiron District. Zowel de producten van Frederique als van Martijn hebben een typisch Nederlandse link; bloemen en kaas. “We brengen allebei een klein stukje Nederland naar the Big Apple, dat is wel een feestje waard,” aldus Bos.

[Foto Opening Boska Cheeseware in New York]
Officiële opening door vlnr vader Joop Bos, Fréderique van der Wal en Martijn Bos

Dutcheese
En een feestje was het. De bruisende opening van de nieuwe Boska showroom in New York City stond in het teken van Nederlandse roots en ondernemerschap. Het Boska team serveerde volop kaas en andere delicatessen aan haar gasten uit de branche, foodies en vrienden. Onder de genodigden ook veel Nederlandse ondernemers die de stap naar de USA hebben gezet.

Fréderique
Een bijzondere rol was weggelegd voor Frederique van der Wal. Samen met Martijn knipte zij het lint door voor de officiele opening en gaf het startsein voor het feest. Als succesvol model maakte Van der Wal furore als het eerste Nederlandse model voor Victoria’s Secret. Inmiddels is zij een succesvol zakenvrouw en eigenaar van het bloeiende bloemenmerk Frederique’s Choice, waarmee ze sinds 2015 ook Amerika bedient. “Frederique heeft net als ik een passie om mensen wereldwijd te laten genieten, zij doet dat met bloemen, ik met accessoires voor kaas, of eigenlijk voor food in het algemeen”, aldus Bos.

120 jaar ‘Cheesewares’
Bos: “Ik ben echt supertrots nu we onze Boska Cheese Experience kunnen openen in het levendige Flatiron District. Toch een droom die uitkomt. We komen letterlijk van ver. Mijn overgrootvader is ooit in 1896 begonnen in Bodegraven, waar hij als smid gereedschap smede voor de lokale kaasmakers en –handelaren.” Inmiddels verkoopt Boska niet alleen professioneel kaasgereedschap, maar ook producten om thuis van kaas te genieten die kaasliefhebbers in 90 landen kunnen kopen.

Ambitieus
De producten van Boska hebben meerdere design Awards gewonnen, waaronder 6 Red Dot Awards, de Oscar onder de design prijzen. Bos heeft nog veel meer ambities, met zijn ouders aan zijn zijde zegt hij, “Mooi toch dat ik deze bijzondere gelegenheid met mijn ouders kan delen. Tenslotte was het mijn pa, Joop Bos, die met de consumentenproducten in Nederland is gestart. Ik ben geboren en getogen in de wereld van kaas. Ik wil best verder groeien, van Cheesewares naar Chocowares naar… tja, ik wil nog zoveel!”


Deel: ' Boska opent Cheesewares experience in New York '
Lees ook