Bossche Magazine Entrance ter ziele {1}

Het glossy Bossche magazine Entrance is ter ziele. In december '98 verklaarde eigenaar Frank de Bie, dat hij het had verkocht aan Peter Westerling, uitgever van Top/Pers. De Bie zag in december '98 zijn kans schoon om het succesvolle, anderhalf jaar bestaand blad te verkopen aan Top/Pers, zo zei hij toen. In april '99 zou de eerstvolgende editie verschijnen. Noch de verkoop, noch de verschijning van een nieuwe editie is een feit. De Bie is nog steeds eigenaar en uitgever, al verklaart hij niks meer met het blad te maken te hebben. Volgens Peter Westerling zijn de onderhandelingen op details over de werkwijze stukgelopen. Omdat de samenwerking is mislukt ziet Westerling geen mogelijkheden voor het blad.

Entrance geflopt: Uitgever wordt kroegbaar {2 }
Na de flop van twee evenementen, een popfestival bij de TT in Assen {1988}, Modisch Den Bosch" {1989}, werd De Bie in februari 1990 failliet verklaard. In november 1995 na twee jaar directeurschap van de Bossche lokale Omroep BLOS {nu: Boschtion}, werd hij plotseling ontslagen. Achtergrond waren vermeende malversaties met declaraties {ƒ25.000,=}. De Bie richtte zich sedertdien op de productie van videofilms voor omroepbedrijven. Hoewel De Bie tegenwoordig wederom politicus is van Groen Links, werd hij eerder als adviseur van wethouder Paul Kagie {Pvd} de laan uit gestuurd. Nieuwe partners van de uit Antwerpen afkomstige De Bie zijn Frank de Vreede en Saskia Rexwinkel. Zij gaan op 31 mei het café/proeflokaal Anvers openen. In de aanloop naar dit initiatief is het al omgedoopt in Café Boudewijn.

Interbrew is de beheerder van café dat gevestigd is in De Twee Snoecken gelegen in de Karrenstraat 38/Kruisstraat37 Den Bosch, welk pand eigendom is van architect Wijnen.

den bosch/ paul kriele, 11 mei 1999 telefoon 073 6910020 e-mail kriele.engel@wxs.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Bossche Magazine Entrance ter ziele '
Lees ook