Ingezonden persbericht

Bossche Stadsgezichten in Museum Slager

t/m zondag 27 oktober 2002

Niet alleen telgen van de beroemde Bossche familie Slager heeft vele bekende en minder bekende plekjes in deze stad geschilderd. Ook andere schilders - de meeste van hen werkzaam in de eerste helft van de twintigste eeuw - hebben hun geliefde stad 's-Hertogenbosch in beeld gebracht. Hun werken zijn doortrokken van sympathie en vakmanschap en tonen een verstild Den Bosch, een stad uit een voorgoed afgesloten verleden.

De nieuwe zomertentoonstelling in Museum Slager toont 's-Hertogenbosch vooral zoals de kunstenaars het graag zagen en zoals ook de honderdduizenden toeristen, die jaarlijks de Diezestad bezoeken, de stad graag zien. Het spreekt vanzelf dat de Sint-Janskathedraal vaak is afgebeeld. Maar ook stille, vergeten steegjes in de binnenstad, bruggen over het donkere water van de Binnendieze, een drukke marktdag, nevel over het Bossche Broek inspireerden kunstenaars als Petrus Marinus Slager, Frans en Piet Slager, Carel Cordes en Herman Moerkerk. Kortom: de stad in duizend gedaanten.

Van de stadsgezichten uit de collecties van museum Slager en het Noordbrabants Museum, is een uitgebreide selectie gemaakt die de bezoeker aangenaam zal verrassen. Met bekende maar ook vele vrijwel onbekende gezichten op de stad Den Bosch die wellicht gevoelens van weemoed en nostalgie zullen oproepen. De Bossche stadsgezichten komen opnieuw tot leven in Museum Slager, gelegen in een van de schilderachtigste delen van de Bossche binnenstad.

Museum Slager, Choorstraat 16, 's-Hertogenbosch.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Entree 3,- euro.

Deel: ' Bossche Stadsgezichten in Museum Slager '
Lees ook