Politiebericht Den Bosch 14-08-2001
Politiebericht district Den Bosch

DRONKEN EN ZONDER RIJBEWIJS IN ONVERZEKERDE AUTO (s-Herto-genbosch)

Op het Stationsplein in s-Hertogenbosch is maandagavond een 44-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De man reed in een onverzekerde personenauto, had geen geldig rijbewijs en bleek te veel alcoholhoudende drank te hebben gebruikt. Bij zijn aanhouding gaf hij ook nog eens een valse naam op. Hij deed vrijwillig afstand van zijn auto ter vernietiging.

SNELHEIDSCONTROLE (Empel)

Tijdens een maandagavond op de Hustenweg in Empel gehouden verkeerscontrole zijn negen bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan de ter plaatse toegestane maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 kilometer per uur.

MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is op het Stationsplein in zijn woonplaats s-Hertogenbosch, een 31-jarige man met een (lege) wijnfles op het hoofd geslagen. Hij liep daarbij zodanig letsel op dat hij zich moest laten behandelen in het ziekenhuis. Daarna deed hij aangifte bij de politie. Hij stond te praten met een hem bekende vrouw toen de verdachte, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, naar hem toe gelopen kwam. Deze beschuldigde hem er van zijn vriendin af te willen pakken en sloeg de Bosschenaar vol op het hoofd met de wijnfles.

BRANDWONDEN (s-Hertogenbosch)

Een 35-jarige bewoner van een pand aan de Pieter Borstraat in s-Hertogenbosch is afgelopen nacht verwezen naar het ziekenhuis in verband met enkele aan de handen opgelopen brandwonden. De man had geprobeerd een door oververhitting in brand geraakte pan olie te doven.

LICHT GEWOND NA AANRIJDING (Drunen)

Een 40-jarige fietser uit Drunen is maandagnamiddag bij een verkeersongeval op de kruising van de Torenstraat met de Statenlaan en de Hugo de Grootstraat licht gewond geraakt. Hij liep een snee op in een wang waaraan hij door de huisarts is behandeld. Bij de aanrijding was een 63-jarige automobilist uit Drunen betrokken. De oorzaak van het ongeval is niet bekend omdat beide partijen er een verschillende lezing op nahouden.

SNELHEIDSCONTROLE (Heusden)

Dinsdagmorgen tussen 09.15 uur en 11.15 uur is er op de Provincialeweg N267 onder Heusden een verkeerscontrole gehouden. Tegen vijftien automobilisten is proces-verbaal opgemaakt. Tien reden er sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. Vijf droegen

SNELHEIDSCONTROLE (Drunen)

Naar aanleiding van bij de politie binnengekomen klachten over het harde rijden op de Eindstraat in Drunen zijn vandaag twee controles gehouden. Tussen 11.30 uur en 11.50 uur is het verkeer in de richting Drunen gecontroleerd. Tussen 12.00 uur en 12.20 uur het verkeer uit tegengestelde richting. Van de 143 gepasseerde voertuigen waren er drie in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 68 kilometer per uur.

BEDREIGD MET STROOMSTOOTWAPENS (s-Hertogenbosch)

Vanmiddag is in zijn woning aan de Peellandstraat in s-Hertogenbosch een 34-jarige man bedreigd door een 32-jarige medebewoner en zijn 39-jarige Engelse vriend. De twee verdachten maakten daarbij gebruik van stroomstootwapens. Beide bewoners hadden de laatste weken onenigheid met elkaar gekregen en de 32-jarige wilde dat zijn medehuurder de woning verliet. Om zijn eis kracht bij te zetten werd de 34-jarige bewoner door het tweetal bedreigd. De politie kon beide verdachten aanhouden en de wapens zijn in beslag genomen.

VERDACHTEN BEKENNEN MEERDERE FEITEN (Rosmalen)

Zaterdagavond heeft de politie, na een melding van een getuige, aan de Graafsebaan in Rosmalen vier verdachten, een 18-jarige inwoner van Schaijk, een 16-jarige vrouw uit Kaatsheuvel en twee Bosschenaren van 29 en 18 jaar, aangehouden. De getuige zag dat de verdachten op een parkeerterrein een kentekenplaat van een geparkeerde auto wegnamen en belde de politie. Het viertal bekende in de regio meerdere keren kentekenplaten te hebben gestolen. Vrijwel direct daarna zijn de gestolen kentekens gebruikt om daarmee met de eigen auto te tanken zonder te betalen. Bij fouillering van de 29-jarige verdachte zijn 83 xtc pillen aangetroffen en in beslag genomen. Vanmorgen is nog een 17-jarige inwoner van Drunen aangehouden wegens zijn betrokkenheid bij de diefstallen. Alle verdachten, behalve de 29-jarige Bosschenaar, zijn vandaag in vrijheid gesteld. De 29-jarige verdachte is vandaag na zijn voorgeleiding oplast van de rechter commissaris in bewaring gesteld.

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is vanaf het Rivierplein in s-Hertogenbosch een zwarte personenauto, Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken 97-FF-BH (bouwjaar 2000) gestolen.

Deel: ' Bosschenaar door huisgenoot bedreigd met stroomstootwapen '
Lees ook