Gemeente Nijmegen


Bouw noodwinkel Scapino kan verder gaan

Rechter heft schorsing bouwvergunning op

De rechtbank in Arnhem heeft vandaag de schorsing van de bouwvergunning voor de noodwinkel van Scapino op het Nijmeegse Plein 1944 opgeheven.
De schorsing was aangevraagd door een aantal ondernemers op het plein die bezwaar maakten tegen de plaatsing van de noodwinkel voor Scapino. De uitspraak van de rechter betekent dat er nu verder gebouwd mag worden aan de noodwinkel. Naar verwachting kan Scapino over twee à drie weken verhuizen. Hierna kan de verdere sloop van de panden in de Burchtstraat plaatsvinden. De sloop is nodig om de nieuwe gebogen winkelstraat van het Mariënburgproject te realiseren.

Enkele weken geleden hebben de ondernemers en hun advocaat hun bezwaren tegen het noodgebouw tijdens een hoorzitting bij de gemeente kunnen toelichten. Tevens heeft de VOF Mariënburg - die de noodwinkel voor Scapino laat bouwen - een tweetal ondernemers financiële schadeloosstelling aangeboden. Ook zal de VOF er voor zorgen dat de noodwinkel nog voor de zomerfeesten van 2000 weer weg is. Het college van B&W heeft daarna besloten de bezwaren ongegrond te verklaren en de rechter is verzocht de schorsing van de bouwvergunning voor de noodwinkel op te heffen. De rechter heeft nu besloten de schorsing op te heffen. Dat betekent dat met onmiddellijke ingang de bouw kan worden afgerond en het Mariënburgplan in het kader van Centrum 2000 zonder vertraging door kan gaan. September 2000 zal de nieuwe winkelstraat worden geopend.

Zoekwoorden:

Deel: ' Bouw noodwinkel Scapino in Nijmegen mag verder gaan '
Lees ook