BOUW EN HOUTBOND FNV

Bouwbonden: tweede schildersbedrijf tekent

Zojuist zette het tweede schildersbedrijf zijn handtekening onder de overeenkomst met de bouwbonden: Van der Geest Schilderspecialisten in Leeuwarden. Bij het bedrijf werken zo'n 100 medewerkers, van wie er 60 in staking waren gegaan. Morgenochtend gaan zij weer aan het werk.

Het gaat nu als een lopend vuurtje door schildersland dat individuele bedrijven met de Bouw- en Houtbond FNV en de Hout- en Bouwbond CNV een overeenkomst kunnen afsluiten, mits zij alle eisen van het ultimatum inwilligen. Bedrijven kunnen daar geen verwarring mee zaaien, want de bonden overleggen eerst met de stakers in het bedrijf of die ervoor voelen. Als de handtekening is gezet, moet de ledenvergadering in het bedrijf de overeenkomst nog goedkeuren.

Het gaat bij de besprekingen van de Bouw- en Houtbond FNV en de Hout- en Bouwbond CNV niet om onderhandelingen. Bedrijven kunnen alleen hun handtekening zetten onder een overeenkomst met de bonden. Met deze overeenkomst accepteert het bedrijf alle verbeteringen die de bonden in hun ultimatum voorstellen; het haalt tevens alle verslechteringen van werkgeverskant van tafel. Het zegt toe de lonen per 1 juli '99 alvast met 2,25 procent te verhogen; dit in afwachting van de definitieve cao die met werkgeversorganisatie Fosag tot stand komt. Het zegt voorts toe bij werkgeversorganisatie Fosag op een cao te zullen aandringen conform het ultimatum van de bonden.

Deel: ' Bouwbonden tweede schildersbedrijf tekent '
Lees ook