Gemeente Maassluis

12-7-2001

Bouwdorp dit jaar in de Middeleeuwen

Ook dit jaar zal er in de schoolvakantie voor de Maassluise jeugd weer een bouwdorp worden gehouden op de ijsbaan bij de Vlaardingsedijk. Het bouwdorp wordt georganiseerd door het Bureau Wijkbeheer van de gemeente Maassluis.

Het bouwdorp wordt gehouden van dinsdag 28 augustus 2001 t/m vrijdag 31 augustus 2001. Het begint s morgens om 10.00 uur en eindigt s middags om 16.00 uur. Vrijdag 31 augustus zal er een feestelijke afsluiting zijn en eindigt het Bouwdorp om 14.00 uur. Dit jaar zijn er geen prijzen verbonden aan het bouwen van de mooiste hut, maar zullen alle kinderen een aandenken ontvangen. Het entreegeld bedraagt fl. 2,00 per dag en het thema dit jaar is "De Middeleeuwen", de tijd van jonkvrouwen en ridders. Er zal ook weer een kampvuur worden gehouden en er staat een optreden van een echte ridder op het programma. De kinderen worden verzocht hun eigen hamer mee te nemen, want die zijn beperkt aanwezig.

Vrijwilligers
Het jaarlijkse Bouwdorp is altijd een groot succes. De kinderen leven zich helemaal uit in het timmeren van hutten en andere prachtige bouwwerken. Het daarvoor benodigde hout en de spijkers zijn ter plaatse aanwezig. Deze materialen zijn onder andere gesponsord door de Woningstichting Maassluis, bouwbedijf Buynink, bouwbedrijf Warnaar, Schoonmaakbedrijf van Asten en firma Smit. De Stichting Sportaktiviteiten Lickebaert stelt de kantine van de ijsbaan en het terrein weer beschikbaar. Stichting Symbion uit Rotterdam is ook dit jaar weer met vrijwilligers aanwezig om de activiteiten te begeleiden. Als er nog ouders zijn die zich als vrijwilliger willen aanmelden, kunnen zij dit doen bij bureau Wijkbeheer, tel. 5931843 of 06- 22479284.

Deel: ' Bouwdorp in Maassluis dit jaar in de Middeleeuwen '
Lees ook