Gemeente Hoorn

Nieuws

BOUWKUNSTCURSUS OUD HOORN

De Hoornse binnenstad is rijk aan monumentale bouwwerken. Wie door het stadshart loopt, geniet ongemerkt van de sfeer die het historisch stadsbeeld oproept. Maar wie zich verdiept in de architectonische en bouwkundige achtergrond geniet nog meer. Sinds 1978 biedt de Vereniging Oud Hoorn belangstellenden jaarlijks de gelegenheid om bouwkundige kennis op te doen of om weggezakte kennis op te verfrissen.
Ook dit jaar organiseert de vereniging de cursus bouwkunst in de Oosterkerk aan het Grote Oost 60. Er zijn vijf cursusavonden (op woensdag) die steeds om 19.30 uur beginnen: 5, 12, 19 en 26 september; woensdag 3 oktober is de laatste theorieavond.
Op drie aansluitende zondagochtenden, 7, 14 en 21 oktober, wordt de cursus in de open lucht voortgezet met rondleidingen en bezichtigingen van een aantal interieurs. Het lesgeld bedraagt 55.-, inclusief lesmateriaal. De deelnemers voldoen hun lesgeld bij voorkeur contant op de eerste cursusavond. Cursusleider is mevrouw Femke Uiterwijk. Haar kennis van zaken en ervaring staan garant voor een gedegen en onderhoudend programma.
De cursus vereist geen speciale vooropleiding en is voor iedereen begrijpelijk. Telefonisch aanmelden kan op dinsdag, donderdag of zaterdag: tel.: 0229 273570.Deel: ' Bouwkunstcursus Oud Hoorn in de Oosterkerk '
Lees ook