Gemeente Zoetermeer

Bouwrijp maken terrein CKC in volle gang

De voorbereidingen voor de bouw van het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) met parkeergarage aan de Osylaan/Leidsewallen zijn in volle gang. Het gaat daarbij om het zogeheten bouwrijp maken van de grond, oftewel het 'spreiden van het bedje' om de eigenlijke bouw van het centrum mogelijk te maken.

In het nieuwe Centrum voor Kunst en Cultuur zullen de Stedelijke Muziekschool Zoetermeer, de Vrije Akademie Zoetermeer, Dans- en Expressiecentrum Wazoem en de Theaterschool hun intrek nemen. Al met al gaat het om zo'n 4.400 leerlingen en deelnemers. Daarnaast wordt het atrium ingericht als expositieruimte voor beeldende kunst.

Ruimten
De Muziekschool krijgt in het centrum de beschikking over ruim 600 m² vloeroppervlak, onderverdeeld in onder andere 13 ruimtes voor ieder
6 cursisten, 4 studiecellen, 2 bergruimten voor instrumenten, een muziekstudio en een ruimte voor computermuziek. De dansschool, met ruim 500 m² oppervlak, krijgt de beschikking over onder andere
3 dansstudio's, een bergruimte voor kostuums en 3 was-, douche- en kleedkamers. Voor de beeldende vorming is 640 m² gepland. Hierin komen diverse ateliers voor bijvoorbeeld aquarel, schilderen, grafiek, textiel, edelsmeden, emailleren, boetseren en beeldhouwen. Ook een spuitcabine en ovenruimte ontbreken niet. Voor dramatische vorming is zo'n 50 m² beschikbaar. Audiovisueel, goed voor zo'n 260 m², krijgt onder andere een studio, montageruimte, een zwartwit- en een kleurendoka. Naast deze specifieke ruimten zijn er natuurlijk ook algemene ruimten, zoals een entree en centrale hal, een bibliotheek en mediatheek, een grote zaal, een auditorium, een kantine met keuken en niet te vergeten een atrium van circa 200 m².

Uitmuntende accommodatie
Wanneer de eerste paal voor het centrum de grond in gaat is nog niet precies bekend. Het bestek van het gebouw is gereed en op dit moment loopt de Europese aanbesteding. De bedoeling is vooralsnog dat Zoetermeer in het jaar 2000 over een uitmuntende accommodatie kan beschikken waar zowel de amateuristische als de professionele kunstbeoefening tot ontplooiing kunnen komen. Welke naam en welk logo het centrum krijgt, is nog een verrassing. Een jury buigt zich momenteel over de inzendingen van bewoners.

Gemeente Zoetermeer © januari 1999

Deel: ' Bouwrijp maken terrein CKC Zoetermeer in volle gang '
Lees ook