Gemeente Hoorn

Nieuws

BOUWVERKEER KRIJGT ROUTE VIA ZUIDERDRACHT

Hoorn heeft een strook grond aangekocht tussen het oostelijk deel van de Kersenboogerd en de Zuiderdracht in de gemeente Drechterland. Hierdoor is het mogelijk geworden om een tijdelijke ontsluiting te maken op de Zuiderdracht voor het bouwverkeer naar de 5e fase van de nieuwbouwwijk.

Omdat de ontsluiting vlakbij het kruispunt Zuiderdracht/Provinciale weg komt te liggen, verwacht de gemeente dat het meeste bouwverkeer via deze ontsluiting naar de 5e fase zal rijden. Dit heeft tot gevolg dat met name de Maasweg, Diezeweg en Volkerakweg veel minder last zullen hebben van bouwverkeer naar dit gebied.

Deze week wordt met de aanleg van de ontsluitingsroute gestart. Naar verwachting komt de weg eind september in gebruik. Autoverkeer kan er niet overheen. Er komt een obstakel in het wegdek waardoor de ontsluitingsroute alleen geschikt is voor vrachtverkeer. s Avonds, s nachts en in het weekend is de weg gesloten voor al het verkeer. Het betreft een tijdelijke ontsluiting, die waarschijnlijk tot eind 2002 in gebruik zal blijven. Daarna wordt de weg verwijderd en vervangen door een verbinding voor langzaam verkeer.terug

Deel: ' Bouwverkeer 5e fase Hoorn krijgt route via Zuiderdracht '
Lees ook