Gemeente Hoorn

15 mei 2002

Bouwwerkzaamheden nieuwe schouwburg hervat

Maandag 3 juni a.s. wordt de (her)bouw van schouwburg annex congrescentrum Het Park opnieuw ter hand genomen. Na een periode van ruim een jaar stilstand op het werk zal het bouwwerk nu worden afgemaakt. De gemeente Hoorn heeft met Giesbers Groep overeenstemming bereikt over realisering van dit bijzondere project. De vestiging Alphen a/d Rijn van Giesbers Groep zal het project uitvoeren. De oplevering staat gepland voor november 2003.

Op dinsdag 14 mei is de gemeenteraad akkoord gegaan met de inschakeling van deze hoofdaannemer. Daarnaast heeft de raad tijdelijk een aanvullend krediet van tien miljoen euro ter beschikking gesteld. Dit bedrag is nodig om voorlopig het hoofd te kunnen bieden aan de door de instorting van de toneeltoren ontstane directe schade én aan de door de vertraging veroorzaakte vervolgschade. Beide schadebedragen zullen worden verhaald op de verzekeraar, de vorige aannemer Heddes Bouw en constructeur Aronsohn.

De afgelopen maanden zijn vooral gebruikt om op de bouwplaats orde op zaken te stellen. De arbeidsinspectie heeft hiertoe al eerder toestemming verleend. Samen met TNO en staalconstructiebedrijf Wijnker Van Lint uit Schagen is hard gewerkt om alle tekortkomingen weg te werken. TNO Bouw zal tot het einde van het werk als adviseur bij de bouw betrokken blijven en heeft inmiddels uitvoerig geadviseerd over de herbouw van de nieuwe toneeltoren. Op basis van deze adviezen zal de herbouw ter hand worden genomen.

De gemeente Hoorn is blij dat de bouwactiviteiten weer van start kunnen gaan en heeft er alle vertrouwen in dat de schouwburg zonder verdere problemen van de grond zal komen. Na een lange periode van stilstand kan er nu voortvarend worden toegewerkt naar het moment waarop de nieuwe schouwburg met congrescentrum de deuren kan openzetten voor het publiek.


Zoekwoorden:

Deel: ' Bouwwerkzaamheden nieuwe schouwburg Hoorn hervat '
Lees ook