PERSBERICHT - 13 JULI 2001

Zondag 22 juli op vijver in Autopretpark

Brabants Kinderkampioenschap Waterfietsen op Autotron

Op de vijver die centraal in het Autopretpark van Autotron Rosmalen ligt, wordt op zondag 22 juli het eerste Brabants Kinderkampioenschap Waterfietsen gehouden. Dit evenement wordt onder auspiciën van het Brabants Bureau voor Toerisme gehouden. Drie categorieën strijden vanaf 13.00 uur om de beker en de eer van de tweede en derde plaatsen.

Start- en finishplaats is de aanlegsteiger van de waterfietsen; deelnemers moeten halverwege de vijver om een boei draaien. Doel is natuurlijk de afstand als eerste af te leggen.

Deelname

Aan het kampioenschap kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen. Vervolgens worden zij ingedeeld in één van de drie categorieën: van 6 tot 8 jaar, van 8 tot 10 jaar of van 10 tot 12 jaar. Vanzelfsprekend kunnen op de waterfiets maar twee deelnemers plaatsnemen. Zijn er deelnemers die door hun leeftijd eigenlijk gescheiden zouden moeten worden, dan nemen zij deel in de hoogste leeftijdscategorie.

Inschrijving

Inschrijven voor de wedstrijden kan op verschillende manieren. Men kan zich per post aanmelden bij Autotron, t.a.v. BKKW, Postbus 142, 5140 AC Rosmalen.

Een andere mogelijkheid is via het e-mailadres van Autotron: info@autotron.nl. Daarnaast zullen er deelnemers zijn die verblijven op Vakantiepark Vinkeloord, dat deel uitmaakt van Autotron Rosmalen. Tenslotte blijft het mogelijk om tot een uur voor aanvang van de eerste wedstrijden ter plekke in te schrijven.

Prijzen en jury

Voor de winnaars van elke categorie is een wisseltrofee en een jaarabonnement Autotron beschikbaar; voor de plaatsen twee en drie zullen dat vrijkaarten voor Autotron en Safari Beekse Bergen zijn. De jury voor die dag zal bestaan uit de directeur Autotron/Vinkeloord, een afgevaardigde van het Brabants Bureau voor Toerisme en Bumper, de mascotte van het park. Gezamenlijk zullen zij toezien op een goed verloop van de wedstrijden en zullen zij de prijsuitreiking doen.

Veiligheid

Om het wedstrijdelement te behouden, maar ook de veiligheid te kunnen waarborgen, gelden een aantal veiligheidsregels. Zo is het dragen zwemvest verplicht, zijn er EHBO'ers aanwezig en wordt er een motorboot ingezet om snel hulp te kunnen verlenen.

Autotron Rosmalen

Autotron Rosmalen is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang fl. 17,50 en voor volwassenen fl. 21,50. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.

Deel: ' Brabants Kinderkampioenschap Waterfietsen op Autotron '
Lees ook