Ingezonden persbericht


Bliksemenquête onder dorpsraden


De Nieuwe Kleine Kernen Krant Noord - Brabant St. Josephstraat 18 5089 NK Haghorst

Brabantse Dorpsraden vinden bezoek van Willem-Alexander en Maxima aan alleen grote steden onterecht

Veel dorpsraden en leefbaarheidsgroepen in Noord-Brabant vinden het onterecht dat aanstaande dinsdag Z.K.H. Willem-Alexander en zijn en toekomstige echtgenote Maxima Zorreguieta alleen een bezoek brengen aan grote steden. Naast het bezoek aan de grote steden had men ook graag een bezoek gezien aan een kleine kern op het platteland. Dat blijkt uit een bliksemenquête die de afgelopen week door de Nieuwe Kleine Kernen Krant Noord-Brabant onder de dorpsraden werd gehouden. Op de bliksemenquête reageerden 58 dorpsraden.

Gemiste kans
Aanleiding voor de enquête waren reacties vanuit de Dorpsraden toen het kennismakingsprogramma voor Brabant bekend werd gemaakt. De dorpsraden zijn niet echt te spreken is over het feit dat het platteland tijdens het kennismakingsbezoek niet daadwerkelijk wordt bezocht. Vele dorpsraden beschouwen dit gezien de uitslag van de enquête als een gemiste kans. 87% van de dorpsraden vindt het onterecht dat het paar alleen de grote steden bezoekt. Een zelfde percentage is van mening dat bij het kennismakingsbezoek van aanstaande dinsdag ook het platteland betrokken had moeten worden en dat dit anders in de toekomst zou moeten gebeuren. 80% van de dorpsraden en leefbaarheidsgroepen vindt dat de Provincie Noord-Brabant hiervoor stappen dient te ondernemen. Een verrassingbezoek aan een kleine kern zou volgens 80% van de dorpsraden aanstaande dinsdag alsnog in het programma opgenomen dienen te worden.
Verrassingsbezoek
De volgende Brabantse kernen hebben zich middels de enquête bereid verklaard om het paar tijdens een mogelijk verrassingsbezoek te willen ontvangen: Bavel, Beers, Biest-Houtakker, Dussen, Eerde, Elsendorp, Esbeek, Haghorst, Holthees, Keldonk, Landhorst, Liempde, Linden, Loosbroek, De Mortel, Prinsenbeek, Stampersgat, Vlierden, Vorstenbosch en Waspik-Boven. De voorzitter van de Dorpsraad Beers P. van Hoek heeft al een suggestie voor het programma in zijn dorp: "Als Gildekoning van het H. Anthoniusgilde heb ik mijn vrouw Mien een maand geleden gekroond tot Koningin Mienima. Met het gilde en heel het dorp zou ik graag Z.K.H. Willem-Alexander en Maxima willen ontvangen." De Dorpsraad van Linden wil het paar een rondvaart over de Kraayenbergse Plassen aanbieden.
Stelling
Op de site van de kleine kernen kan tot en met dinsdag gereageerd worden op de stelling of het terecht is dat het paar alleen de grote steden bezoekt. Het internetadres is www.kleinekernen.nl .

Bron: De Nieuwe Kleine Kernen Krant Noord-Brabant

Zoekwoorden:

Deel: ' Brabantse dorpsraden willen ook koninklijk bezoek '
Lees ook