Carros

Citroën Xsara nog luxueuzer en veiliger

Brake Assist System voortaan standaard op Xsara

(24 juli 2001)

Nog meer comfort, veiligheid en uitstraling. Dat zijn de kernwoorden die bij de modeljaarwijziging van de Citroën Xsara horen. De standaarduitrusting van de Xsara is uitgebreid, evenals de opties, zonder dat dit gevolgen heeft voor de prijs. Dit geldt eveneens voor het speciale 'Pack Soleil', dat momenteel op de Xsara leverbaar is.

De veiligheid van de passagiers staat bij Citroën voorop. De Xsara beschikte daarom reeds over een uitgebreide veiligheidsuitrusting: ABS en elektronische remkrachtverdeling, die een optimaal remvermogen garanderen, een stijve veiligheidskooi, vier airbags (bestuurdersairbag, passagiersairbag en twee zij-airbags) en, optioneel, twee hoofdairbags zorgen samen voor een uitstekende bescherming van de inzittenden.

Voortaan wordt aan de veiligheidsuitrusting een Brake Assist System (BAS) toegevoegd. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijk kortere remafstand bij een noodstop. Het systeem zorgt ervoor dat de maximale remkracht wordt gebruikt als het rempedaal snel wordt ingedrukt. Dat kan veel kostbare meters remweg schelen. Ook worden de alarmlichten automatisch ingeschakeld bij krachtig afremmen. Achterliggers zien dan meteen dat er iets aan de hand is. Indien de bestuurder weer gas geeft, gaan de alarmlichten automatisch uit.

Comfortverhogend is de automatische inschakeling van de achterruitenwisser. De achterruitenwisser gaat werken indien de ruitenwisser voor ingeschakeld staat en de auto in zijn achteruit wordt gezet.

Daarnaast zijn de Exclusive- en VTS-versies standaard uitgerust met automatische in- en uitschakeling van de verlichting. De Xsara heeft bovendien een nieuwe versnellingspook gekregen. Deze knop is matzwart voor de Seduction- en Prestige-versies, voorzien van sportief chroom voor de VTR- en VTS-versies en de knop van de Exclusive-versies is voorzien van een chique houtmotief.

De uitbreiding betreft niet alleen de standaarduitrusting, maar ook de opties. Zo wordt de airconditioning nu standaard geleverd met een warmtewerende voorruit. De handmatige airconditioning kost f 2.320,- / EUR 1.052,77, de temperatuurgeregelde airconditioning f 2.970,- / EUR 1.347,73. Indien een regensensor is besteld, dan wordt hier automatisch een boordcomputer bijgeleverd. Via deze boordcomputer is het mogelijk te zien wat de gemiddeld gereden snelheid is, hoeveel brandstof nog in de tank zit en welke afstand nog gereden kan worden. De regensensor en de boordcomputer kosten samen f 500,- / EUR 226,89.

De Citroën Xsara wordt voor f 990,- / EUR 449,24 extra geleverd met een zomers 'Pack Soleil'. Dit luxe pakket bestaat uit een temperatuurgeregelde airconditioning, een warmtewerende voorruit en een radio/ CD-speler met bediening aan de stuurkolom en zes speakers. Het Pack Soleil vertegenwoordigt een waarde van f 4.220,- / EUR 1900,58, zodat er sprake is van een klantenvoordeel van f 3.230,- / EUR 1465, 71.

Deel: ' Brake Assist System voortaan standaard op Citroën Xsara '
Lees ook