Brammer kiest PIM-platform van Stibo Systems


Met STEP, het PIM-platform van Stibo Systems, kan de grootste MRO-distributeur ter wereld nieuwe productlijnen uitbreiden voor al zijn Europese activiteiten

Aarhus, Denemarken, 20120319 -- Stibo Systems, the Strategic Information Management Technology and Solutions CompanyTM, kondigde vandaag aan dat het bedrijf Brammer Plc uit Manchester, Europa's toonaangevende distributeur van het complete assortiment werktuigbouwkundige componenten en alle denkbare toebehoren voor industrieel onderhoud (MRO), een partnerovereenkomst heeft gesloten met Stibo Systems voor de implementatie van het toonaangevende datamanagementplatform STEP voor al zijn Europese activiteiten. Met STEP kan het bedrijf alle informatie over zijn steeds groter wordende productassortiment efficiënter regelen. Brammer zal STEP ook gebruiken voor het beheren van belangrijke productgegevens voor zijn klanten via meerdere kanalen in vijftien Europese landen.

De implementatie van het STEP-platform van Stibo Systems onderstreept de grote klantgerichtheid van Brammer. STEP zal de processen, systemen en datakwaliteit van Brammer verbeteren en de reactiesnelheid bij nieuwe ontwikkelingen verkorten. Hierdoor zullen de klanten van Brammer kunnen profiteren van de best mogelijke productaanbiedingen. STEP biedt ook de mogelijkheid om productinformatie uit te breiden met marketingbeschrijvingen, documenten en afbeeldingen, zodat de websites en catalogi van Brammer altijd de meest complete en recente productgegevens zullen bevatten.

Nigel Trend, Director of Business Integration bij Brammer: “In het huidige bedrijfslandschap met meerdere kanalen is het cruciaal voor bedrijven om hun strategische informatie efficiënt over de hele onderneming te stroomlijnen. Om onze reputatie als grootste leverancier van MRO-onderdelen in Europa te behouden, is het van essentieel belang dat Brammer blijft investeren in technologie die onze complexe bedrijfsoperaties kan ondersteunen. We kozen het STEP-platform van Stibo omdat het een oplossing is die bewezen heeft dat ze maximaal voordeel en minimaal risico oplevert. We gaan in zee met Stibo Systems omdat we er het volste vertrouwen in hebben dat STEP de noodzakelijke ondersteuning biedt om de gegevens van ons steeds groter wordende productaanbod in al onze Europese kanalen probleemloos te beheren.”

Doordat STEP zal fungeren als de centrale hub voor de gegevensverrijking en het vertaalproces, zal Brammer het aantal duplicaties en fouten bij het gegevensonderhoud drastisch kunnen verminderen. Het bedrijf zal zijn klanten hierdoor sneller gerichte aanbiedingen kunnen doen via een beter gecoördineerd netwerk van marketingkanalen.

“Stibo ondersteunt al vele jaren de complexe vereisten van internationale B2B-distributeurs en we zijn blij dat we Brammer als één van onze nieuwe klanten kunnen verwelkomen. De implementatie van STEP zal Brammer veel bedrijfsvoordelen opleveren, zoals het genereren van meer opbrengst, het verhogen van de workflowcapaciteiten en efficiëntie en het verminderen van de algemene kosten”, aldus Mark Thorpe, Managing Director bij Stibo Systems UK.

Over Brammer 

Brammer is Europa's toonaangevende distributeur van het complete assortiment werktuigbouwkundige componenten en alle denkbare toebehoren voor industrieel onderhoud (MRO). Brammer zorgt ervoor dat productieprocessen altijd optimaal functioneren en levert de juiste onderdelen op het juiste moment, snel en betrouwbaar, direct uit de omvangrijke voorraad in Nederland.

Het productassortiment van Brammer omvat lagers en dichtingen, mechanische aandrijftechniek (inclusief koppelingen en motoren), hydroliek en industriële automatisering, maar ook een volledige assortiment werktuigen en uitrustingen voor onderhoud, gezondheid en veiligheid.

Het bedrijf is een geautoriseerde distributeur voor veel van 's werelds grootste fabrikanten, waaronder SKF, NSK, Renold, Gates, Timken, Schaeffler, Siemens, Simrit, Parker Hannifin, Optibelt en 3M. Enkele belangrijke klanten zijn Coca Cola Enterprises, Cemex, Crown, Procter & Gamble, Dupont, Kraft Foods, Nabisco en Smurfit Kappa.

Kijk voor meer informatie over Brammer op www.brammer.biz

Over Stibo Systems
Stibo Systems is wereldleider op het gebied van technologieën en oplossingen voor Strategic Information Management. Stibo Systems’ oplossing STEP is een flexibel platform, dat bedrijven de mogelijkheid biedt om strategische informatie te beheren door middel van een geïntegreerd proces. Het STEP-platform combineert strategische informatie (MDM) met productinformatie (PIM), waardoor er één centrale bron voor alle productinformatie voorhanden is voor alle afdelingen in een bedrijf. Stibo Systems heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, India en Singapore en is onderdeel van het particuliere concern Stibo A/S. Vaste klanten van Stibo Systems zijn internationaal opererende ondernemingen als Sony, Conrad Electronic, B&Q, Screwfix,The Home Depot, Sears, Office Depot, bauMax, Osram, Fujitsu Technology Solutions, Siemens, Christian Winkler, Thule, Target, VWR, Wolseley en Adolf Würth. Nederlandse klanten o.a.: bol.com, Overtoom, IGOpost, Thomas Cook Benelux, Office Depot. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stibosystems.com/nl


Deel: ' Brammer kiest PIM-platform van Stibo Systems '
Lees ook