Politie Rotterdam-Rijnmond


Persberichten Actueel

Bijgewerkt: 08-06-02 13:21

Ochtenduitgave zaterdag 8 juni 2002

BRAND AAN BOORD ZEESCHIP IN DOK (8 juni 2002)
VLAARDINGEN -Vrijdagmiddag omstreeks vijf uur brak er brand uit aan boord van het zeeschip 'Tarquin Trader' dat in de Vulcaanhaven in dok ligt. Tijdens laswerkzaamheden was isolatiemateriaal in brand geraakt en verder gaan smeulen. De brandweer, die het alarm middelbrand maakte, gaf om 20.10 uur het sein brand meester. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

MAN BEROOFD (8 juni 2002)
Vrijdagavond omstreeks zes uur werd op de Prinsenlaan, een 56-jarige Rotterdammer beroofd van zijn aktetas. In de tas zat ondermeer zijn portefeuille, bankpasjes en een behoorlijk geldbedrag. Het slachtoffer werd belaagd door twee mannen, waarvan er één een stroomstootwapen gebruikte. Het slachtoffer viel hierdoor, waarna men zijn tas pakte. Een passant wilde te hulp schieten, maar ook hij werd bedreigd door man met het wapen. De mannen reden vervolgens weg op een scooter in de richting van de Michelangelostraat.

AUTO IN BRAND GESTOKEN (8 juni 2002)
In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na middernacht, kreeg de politie van het district Oost een melding, dat er bij het metrostation Capelsebrug een auto in brand stond. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand in de auto, een Smart. Een getuige had even tevoren een man bij de auto gezien met een krant en een brandende aansteker. Hij had hierop de politie gewaarschuwd. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de man even later worden aangehouden. De 37-jarige verdachte afkomstig uit Geeuwenbrug werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

BRANDSTICHTINGEN (8 juni 2002)
CAPELLE AAN DEN IJSSEL -In de nacht van vrijdag op zaterdag omsteeks ''n uur raakte op het Hoendiep een personenauto in brand. De brand sloeg over naar een naast deze auto geparkeerd staande andere personenauto. De brandweer bluste de brand. De politie, die brandstichting niet uitsluit, stelt een onderzoek in.

Omstreeks half twee brak brand uit in een leegstaand pand aan de Bermweg. Na het blussen van de brand, gaf de brandweer aan dat er mogelijk instortingsgevaar is. Ook bij deze brand is vermoedelijk sprake van brandstichting.


Avonduitgave vrijdag 7 juni 2002

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VUURWAPENBEZIT (7 juni 2002) Na een onderzoek hebben het wijkteam Pendrecht/Zuidwijk en de Districts Ondersteunings Groep in samenwerking met het regionaal team, het Flying Squad, vrijdagmorgen vroeg een inval gedaan in een woning in Zuidwijk en in een woning in Pendrecht. Er werden twee vuurwapens en een kleine hoeveelheid cocaïne in beslag genomen. Er werden twee verdachten, Rotterdammers van 25-jaar oud aangehouden.

WINKEL OVERVALLEN (7 juni 2002)
Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagmiddag omstreeks kwart over één, een winkel aan het Prinsenplein overvallen. De mannen hadden in de winkel een pakje sigaretten gekocht. Nadat de eigenaar de kassa had geopend om wisselgeld terug te geven, grepen beide mannen in de kassa. Toen de eigenaar probeerde dit te voorkomen werd hij door ''n van de mannen in zijn arm gestoken. Hij liep daarbij een snijwond op. Hierna renden de twee mannen weg met een nog onbekende buit. De eigenaar van de winkel ging nog achter de twee aan, maar verloor hen uit het oog. De GGD heeft het slachtoffer ter plaatse behandeld.

AANRIJDING (7 juni 2002)
Bij een aanrijding tussen drie personenauto's, vrijdagmiddag omstreeks kwart voor vier op de Doenkade, zijn drie personen gewond geraakt. Eén van de auto's, bestuurd door een 60-jarige Rotterdammer kwam door onbekende oorzaak op de voor hem verkeerde weghelft terecht. Een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Bergschenhoek trachtte hem te ontwijken, maar botste tegen de zijkant van de auto van de Rotterdammer. Hij verloor daardoor de macht over het stuur en botste hierna frontaal tegen een auto, bestuurd door een 52-jarige man uit Schiedam, die achter de auto van de Rotterdammer reed. Vervolgens kantelde de auto waarna hij de berm in schoot. De 19-jarige man uit Bergschenhoek en de 52-jarige Schiedammer raakten gewond en moesten door de brandweer uit hun auto's worden bevrijd. Zij werden door de GGD overgebracht naar respectievelijk het Dijkzigtziekenhuis en het St. Franciscus Gasthuis. Ook de 47-jarige inzittende (afkomstig uit Spijkenisse) van de auto van de Schiedammer raakte gewond. Ook hij werd door de GGD naar het St. Franciscus Gasthuis gebracht. De Doenkade vanaf de kruising met de GK van Hogendorpweg, is ongeveer anderhalf uur voor het verkeer in beide richtingen afgesloten geweest.

Ochtenduitgave vrijdag 7 juni 2002

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (7 juni 2002)
VLAARDINGEN - De politie van het district Waterweg stelde donderdagmiddag, naar aanleiding van klachten, een onderzoek in in een pand aan de Marconistraat. Binnen trof men een in werking zijnde hennepkwekerij aan, met 1600 planten en 88 lampen. Alles werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd. De benodigde stroom werd op illegale en gevaarlijke wijze afgetapt van de hoofdstroomkabel uit de straat. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.

VROUW BEROOFD (7 juni 2002)
SCHIEDAM - Donderdagmiddag omstreeks twaalf uur werd een 76-jarige vrouw beroofd. De vrouw kwam terug van het boodschappen doen toen er een man voor haar woning aan de Pascalstraat stond. De man greep de portemonnee uit de tas van de vrouw en gaf haar daarna een harde duw. Het slachtoffer viel als gevolg hiervan tegen een stenen trapje en liep een wond boven haar oog op. Zij werd overgebracht naar het Vlietland ziekenhuis. De recherche van district Schiedam is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau of telefonisch contact opnemen via 0900-8844.

BRAND IN WONING (7 juni 2002)
SCHIEDAM - Donderdagmiddag ontstond er omstreeks half vijf, door nog onbekende oorzaak, brand in een woning aan de MGR. Nolenstraat. Een 37-jarige bewoonster vertelde dat op het moment dat zij binnenkwam de woning vol met rook stond. Toen ze de balkondeuren openzette laaiden de vlammen op. De brandweer gaf middelbrand. Diverse andere woningen in het pand liepen rookschade op. De 37-jarige bewoonster werd voor nader onderzoek aan de luchtwegen overgebracht naar het Schieland ziekenhuis. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Deel: ' Brand aan boord zeeschip in dok Vlaardingen '
Lees ook