Gemeente Zwolle

Brand in bedrijfshallen Oude
Deventerstraatweg Datum uitgave: 24-08-2001

Onderwerp :Openbare orde en veiligheid

Brand in bedrijfshallen Oude Deventerstraatweg

Een brand aan de Oude Deventerstraatweg 3 heeft vannacht om 3 uur een aantal bedrijfshallen gedeeltelijk verwoest. Dat zijn een APK-Keuringsstation, een loogopslag, een verfspuiterij en een lege hal, waarin een auto en een caravan stonden. In de hallen bevonden zich asbestcementplaten. De oorzaak van de brand wordt nader onderzocht.

Door de brand bestond er gevaar dat er asbestvezels in de lucht zouden komen. Omdat dat gevaarlijk kan zijn, hebben politie en brandweer de direct omwonenden direct na het uitbreken van de brand geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. De auto´s die in de vroege ochtend de Oude Deventerstraatweg tussen de Grenslaan en de Bep Wiersmastraat verlieten, zijn preventief afgespoeld.

Inmiddels is uit metingen bij de hallen gebleken dat het asbest zich niet over de omgeving heeft verspreid en dat er dus geen risico´s voor de volksgezondheid zijn. Het asbest dat nog op de locatie van de brand ligt, wordt zo spoedig mogelijk geruimd. Daarvoor is het terrein gesloten.

Bron: afdeling communicatie Datum van 24-08-2001 tot 06-09-2001

Deel: ' Brand in bedrijfshallen Oude Deventerstraatweg Zwolle '
Lees ook