Politie Midden- en West Brabant

Brand legt te Geertruidenberg monumentaal pand in as

Datum: 10/5/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Gisteravond omstreeks 21.15 uur ontstond brand in een monumentaal pand aan de Markt te Geertruidenberg waarin een restaurant is gevestigd. Het vuur ontstond in het keukengedeelte nadat de vlam in de frituurpan was geslagen. Medewerkers hebben getracht het vuur te blussen. De vlammen grepen echter zo snel om zich heen dat de brandweer ter plaatse is geroepen.

Op het moment dat de brandweer van Geertruidenberg arriveerde was er sprake van een uitslaande brand. De aan weerszijden belendende percelen, kwamen in gevaar. De brandweer van Geertruidenberg vroeg en kreeg direct assistentie van de omliggende korpsen Oosterhout, Raamsdonksveer en Made.

Met een hoogwerker, tien brandweerwagens en ongeveer 50 brandweerlieden is het snel om zich heen grijpende bestreden. Omstreeks 22.20 uur kon de brandweercommandant van Geertruidenberg het sein: vuur meester geven. De aanpalende historische percelen wist de brandweer met uitzondering van wat rook- en waterschade te behouden. Het pand zelf moet voor een groot deel als verloren worden beschouwd. Omdat het een historisch pand betreft is de waarde daarvan niet alleen in geld uit te drukken.

Tot diep in de nacht heeft de brandweer van Geertruidenberg nabluswerk verricht.

einde bericht

Deel: ' Brand legt te Geertruidenberg monumentaal pand in as '
Lees ook