Gemeente Alkmaar

17 juli 2001

Brand treft appartementencomplex aan Kwerenpad

Om 03.00 uur vanochtend vroeg is brand ontstaan in het appartementencomplex aan Kwerenpad 15. Alle bewoners konden op tijd worden geëvacueerd. Er hebben zich dan ook geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Omstreeks 04.00 uur vanochtend werd het sein brandmeester gegeven. De bewoners hebben inmiddels elders tijdelijke woonruimte gekregen, onder meer bij vrienden en familie. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Over de omvang van de schade is nog geen duidelijkheid.

Toen de brand uitbrak is onmiddellijk alarm geslagen. Met hulp van brandweer en omwonenden konden de bewoners van het appartementencomplex veilig hun woning verlaten. Een aantal bewoners is opgevangen door omwonenden van de Oudegracht en het Kwerenpad. Ook heeft de brandweer een buspendeldienst ingezet om de bewoners van het appartementencomplex te vervoeren naar de brandweerkazerne aan de Koningsweg. Daar was de eerste opvang door brandweer, Riagg, gemeente, politie en Woonwaard Noord-Kennemerland (eigenaar van het appartementencomplex).

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de bewoners kunnen terugkeren naar hun woning. Woningbouwvereniging Woonwaard Noord-Kennemerland zal hierover zo spoedig mogelijk de bewoners en hun familie informeren. Contactpersoon bij Woonwaard Noord-Kennemerland is dhr. N. Druyven 072 518 66 66.

Voor algemene vragen is een informatienummer van de gemeente geopend. Het nummer 072 5142 153 is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bij de brandbestrijding zijn 3 blusvoertuigen en 2 ladderwagens van de brandweer ingezet. Circa 60 brandweermannen zijn betrokken geweest bij de bluswerkzaamheden.

Deel: ' Brand treft appartementencomplex aan Kwerenpad in Alkmaar '
Lees ook