LANDAL GREENPARKS

Brand verwoest centrumgebouw Landal De Lommerbergen

Voorburg, 18 december 2002 - Een uitslaande brand heeft vanochtend vanaf 00.55 uur grote schade aangericht aan het centrumgebouw van Landal De Lommerbergen in Reuver (Limburg).
Het centrumgebouw met daarin diverse winkels, restaurants, bowlingbanen is volledig afgebrand. Ook het inpandige subtropisch zwembad is zwaar beschadigd. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Voor gasten die hebben geboekt voor een verblijf op het park wordt een alternatief gezocht op één van de 50 andere Landal parken.

De Lommerbergen beschikt over 502 bungalows. Op het moment van de brand waren ca. 350 personen op het park aanwezig, die niet in gevaar zijn geweest. Omdat de brandweer het vrijkomen van asbestdeeltjes vermoedde, is een aantal bungalows dat door de windrichting in de rook kwam, uit voorzorg geëvacueerd. De gasten zijn opgevangen in het receptiegebouw en een aantal van hen is huiswaarts gegaan.

De hulpverlening kwam snel op gang. De brandweer was binnen 6 minuten ter plekke en ook de eigen Bedrijfshulpverleners waren snel aanwezig. Brandweerkorpsen uit diverse omliggende gemeenten zijn direct ingeschakeld en waren snel ter ondersteuning aanwezig. Om 01.45 uur werd duidelijk dat de situatie reddeloos was. Om 06.30 uur is het sein 'brand meester' gegeven.

De medewerkers van het park waren vanochtend allemaal ter plaatse om te assisteren en vragen te beantwoorden. 'De schade aan het park is nog niet in geld uit te drukken; dat het om een miljoenenschade gaat is duidelijk. Daarnaast is de teleurstelling groot bij de vele gasten die graag de komende weken een vakantie hadden willen doorbrengen op De Lommerbergen', aldus Sasha Jacobs, Parkmanager van De Lommerbergen. Voor gasten die een verblijf hebben geboekt tot en met de Krokusvakantie wordt een alternatief gezocht. Het gaat om duizenden gasten met wie Landal binnen enkele dagen contact opneemt.

Landal informeert gasten via de website www.landal.nl.

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks beheert en exploiteert 51 bungalowparken in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk, met in totaal ruim 8.700 vakantiebungalows. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 1,5 miljoen gasten ca. 8,5 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers. Landal heeft een marktaandeel van 26% op de Nederlandse markt.

Deel: ' Brand verwoest centrumgebouw Landal De Lommerbergen in Reuver '
Lees ook