HANDELSONDERNEMING GALJOEN

Brandweer Enkhuizen ontvangt als eerste overlevingspakken.

Primeur voor Brandweer Enkhuizen

Als eerste brandweerkorps in Nederland neemt Brandweer Enkhuizen op 11 juni aanstaande vijf 'Galjoen Fire Resistant Constant Wear Suits' in ontvangst. Deze unieke pakken zijn niet alleen brandwerend, het zijn ook overlevingspakken. Tot nu toe bestonden er geen pakken die beide functies verenigd. Handelsonderneming Galjoen heeft het afgelopen jaar besteed aan de ontwikkeling van deze pakken.

In eerste instantie is het pak ontwikkeld voor de brandweer die ook te maken heeft met het blussen op water. Met de Galjoen Fire Resistant Constant Wear Suits hoeven de brandweerlieden die met een reddingsboot naar een brand schip zijn gevaren zich niet eerst om te kleden alvorens te beginnen met het redden van mensen en de bluswerkzaamheden. Naast het gebruik door de brandweer is het pak ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld reddingsmaatschappijen, offshore, bergingsmaatschappijen en helikoptertransporten.

Met de ontwikkeling van dit unieke pak is veel aandacht gegeven aan de kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Door het dragen van de juiste kleding is de hulpverlener langer in staat om onder extreme omstandigheden lichamelijke inspanningen vol te houden. Door de toepassing van speciale stoffen en na uitvoerig testen, voldoet de Galjoen Fire Resistant Constant Wear Suit vrijwel aan alle normeringen die geëist worden.

Tijdens de uitreiking van de Galjoen Fire Resistant Constant Wear Suits aan de Brandweer Enkhuizen op 11 juni, wordt ook een demonstratie gegeven van het pak. De demonstratie vindt plaats vanaf de parkeerplaats van het Zuiderzeemuseum en de overhandiging later in de brandweerkazerne te Enkhuizen . Het programma ziet er als volgt uit:

19:00 Parkeren op parkeerplaats Zuiderzee museum.

19:10 Demonstratie door Brandweer Enkhuizen met medewerking van bemanning KNRM reddingboot Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum van de Galjoen Fire Resistant Constant Wear Suits

19:45 Hapje en drankje in de brandweerkazerne Enkhuizen. Gelegenheid informatiestand GALJOEN te bekijken.

20:15 Officiële overhandiging brandwerende overlevingspakken aan de brandweer Enkhuizen door A..Hiddingh

21:00 Einde demonstratie/overhandiging.

Wilt u bij deze demonstratie en overhandiging aanwezig zijn, dan kunt u contact opnemen met de heer A. Hiddingh, telefoon (0223) 66 99 51 of ariehiddingh@hetnet.nl. Meer informatie en nieuws over de Galjoen Fire Resistant Constant Wear Suits is te vinden op www.galjoen.nl

Deel: ' Brandweer Enkhuizen ontvangt als eerste overlevingspakken '
Lees ook