NIBRA25 SEPTEMBER 1999: WERELDRECORD AANJAAGVERBAND!!

DEELNEMERS ZIJN NOG VAN HARTE WELKOM!

Volgend jaar bestaat Hattem (Gelderland) 700 jaar en dat willen ze weten. Ook de Brandweer laat zich niet onbetuigd en zal dat feest luister bijzetten door de gemeente te laten vereeuwigen in het Guiness Book of Records.

Daarvoor moet een aanjaagverband worden gemaakt dat groter is dan dat van recordhouder Amersfoort, dat 27,7 kilometer bedroeg.

De bedoeling is om op zaterdag 25 september 1999 een dubbele ring rond het stadje te leggen, waarbij in totaal 30 kilometer overbrugd wordt. Die 30 kilometer moeten dan voor een deel nog door weilanden en over sloten en paden gelegd worden, om zodoende de uitdaging te vergroten.

Er zijn al flink wat aanmeldingen binnen, maar er moeten nog zo'n tachtig bluseenheden mét bemanning bij komen. Daarbij worden vooral ook jeugdbrandweerkorpsen uitdrukkelijk uitgenodigd. Voor hen heeft een jeugdhotel zelfs gratis onderdak met ontbijt in de aanbieding. Het is voor de jeugdbrandweren een ideale gelegenheid om te laten zien dat ze nauwelijks onderdoen voor de 'volwassen' brandweer, terwijl ze bovendien goed leren samenwerken met andere korpsen.

De Brandweer van Hattem neemt de faciliteiten en technische begeleiding voor z'n rekening. Het echte werk moet komen van de deelnemende bluseenheden, die voor het welslagen van de poging 's morgens om acht uur al in Hattem moeten zijn.

De opbrengsten van deze recordpoging gaan naar de Nederlandse Brandwonden Stichting in Beverwijk. Er zijn al een aantal sponsors gevonden, maar meer zijn van harte welkom!

De organisatie en voorbereidingen vergen veel werk, zodat een vroegtijdige aanmelding noodzakelijk is. Als de recordpoging slaagt, zullen alle deelnemers in het verslag worden vermeld, dat op internet wordt gepubliceerd.

Inlichtingen, aanmeldingen en sponsoraanbiedingen bij Piet Schuyn, telefoon 038-444.1289 (overdag), telefax 038-444.7002.

Deel: ' Brandweer Hattem doet gooi naar wereldrecord aanjaagverband '
Lees ook