Gemeente Helmond


Veilig op stap met carnaval

De Helmondse horecagelegenheden zijn zich al weer volop aan het voorbereiden voor carnaval. Deze voorbereidingen hebben niet alleen te maken met de carnavalsversieringen en met de drankvoorraad, maar ook met de veiligheid voor hun bezoekers. Eén van de punten die bij deze veiligheid meespeelt, is het bezoekersaantal. Bij de ingang van een horecazaak kunt u altijd zien hoeveel bezoekers er maximaal toegelaten kunnen worden om er nog veilig te kunnen verblijven. De eigenaar is volgens de horecavergunning namelijk verplicht dit bij de ingang van zijn zaak aan te geven.

De brandweer en de gemeente wijzen u erop ook uw eigen verantwoordelijkheid te nemen. "Teveel is te vol". Dus als u denkt dat er meer bezoekers in een horecazaak zijn dan verantwoord is, ga dan niet naar binnen. Probeer het later nog een keer of zoek een andere horecagelegenheid op. Er zijn immers voldoende andere horecazaken in Helmond.

Vanzelfsprekend worden tijdens carnaval door de brandweer veiligheidscontroles uitgevoerd, maar die kan niet op alle plaatsen tegelijk zijn. Vandaar het advies: teveel is te vol, neem ook uw eigen verantwoordelijkheid.

---

Deel: ' Brandweer Helmond waarschuwt voor te volle café's met carnaval '
Lees ook