Digitale Gemeente Houten

Brandweer Houten heeft kampioen wielrennen in midden.

dinsdag 11 juni 2002 - Bron: Brandweer Houten

De brandweer Houten heeft sinds afgelopen zondag 9 juni een echte Nederlands Kampioen in hun midden. Ruud van Zalinge, vrijwilliger bij het Houtense korps, is in Den Helder als eerste over de streep gegaan tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor Brandweerlieden.

Ruud, 43 jaar, is in zijn vrije tijd actief wielrenner. Naast zijn functie als vrijwilliger bij de brandweer werkt hij als verkeersleider bij het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf in Utrecht. Ruud vernam tijdens een brandweeropleiding van een medecursist dat binnen de brandweer een sportbond bestond. Hij besloot zich aan te melden, schreef zich in voor de wielerwedstrijd en won de felbegeerde gouden medaille die aan het kampioenschap verbonden was. Daarnaast kreeg hij de eer het komende jaar te rijden in het originele kampioenshirt.

Als eerste bij de kazerne
De overige vrijwilligers van het brandweerkorps zijn bijzonder trots op hun collega. In geval van brandmelding wordt het voor de collega-brandweerlieden wel steeds moeilijker om als eerste bij de kazerne te zijn. Ruud fietst namelijk iedereen eruit!

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Deel: ' Brandweer Houten heeft kampioen wielrennen '
Lees ook