Gemeente Heythuysen

Nieuws

Nieuws van de brandweer

Help de brandweer; in Grathem zoeken ze nog steeds nieuwe collegas!!!

Twee maanden geleden gaf de brandweer van Heythuysen en Grathem brand(weer)alarm omdat zij dringend op zoek was naar nieuwe collegas. De ledenwervingsaktie die tijdens de Open avond op 20 november 2002 werd georganiseerd, heeft er voor de brandweer Heythuysen toe geleid dat een drietal kandidaten zich hebben aangemeld, maar de brandweer van Grathem zit nog steeds met de handen in het haar! Zij zoekt nog steeds naar nieuwe collegas! Dus, ben je geïnteresseerd, tussen de 20 en 40 jaar, heb je interesse in techniek, woon én werk je in de gemeente Heythuysen of ben je in dagsituatie vaak in de gemeente Heythuysen en wil jij het team Grathem gaan versterken, neem dan contact op met de postcommandant van Grathem, de heer W. Winkelmolen (telnr. 0475-451532).

Om een indruk te krijgen van de werkzaamheden van de brandweer in 2002, treft u onderstaand informatie over de inzetten van de brandweer Heythuysen/Grathem aan.

Waarvoor is de brandweer in 2002 ingezet?
De brandweer is in 2002 in totaal 95 keer ingezet. Gemiddeld gezien zijn zij twee keer per week uitgerukt. In de najaarsstorm van oktober is het aantal inzetten hoger geweest.

Naast het blussen van binnen- en buitenbranden heeft de brandweer ook hulp verleend bij verkeers- en treinongevallen, een aantal brandalarmmeldingen in onder andere het AZC en de Kreppel, het opruimen van olie op het wegdek, wateroverlast bij noodweer, een bosbrand, het bevrijden van een koe uit de gierkelder en het redden van een kalf dat door het ijs is gezakt, het opruimen van omgewaaide bomen en een gaslekkage.

Zoals uit bovenstaand overzicht blijkt, zijn de werkzaamheden van de brandweer verschillend en beperken deze zich niet tot het blussen van branden. Dus woon of werk je in Grathem of Kelpen-Oler, help dan de brandweermensen uit Grathem. Neem contact op met de heer Winkelmolen en meld je aan als kandidaat voor de brandweer in Grathem. Natuurlijk mag je ook reageren als je de brandweer van Heythuysen wil versterken.

Deel: ' Brandweer in Grathem zoekt nieuwe collega's '
Lees ook