Gemeente Terneuzen

donderdag 13 juni 2002

BRANDWEER OEFENT OP TUNNELTRACÉ

Vanavond, donderdagavond 13 juni, vindt er een grootschalige oefening plaats van de gemeentelijke brandweer van Terneuzen. Om 19.30 uur start de training op het tunneltracé, de verbindingsweg tussen de Westerscheldetunnel en de N61. De oefening (tussen Hoekseweg en N61) wordt beschouwd als een voorbereiding op een eventueel grootschalig ongeval nabij of in de tunnel.

Volgens het oefenscenario raakt een 'onbekend aantal voertuigen betrokken bij een kettingbotsing in mistig weer.' Vijf auto's, een bus en een tankwagen botsen op elkaar. Bovendien ontstaat er een lekkage. Er zijn circa twintig slachtoffers. Waarvan enkelen bekneld raken in de wrakken. De slachtoffers kampen met brandwonden, diverse fracturen, slagaderlijke bloedingen, ademhalingsproblemen, verkeren in een shocktoestand of raken in coma. Er wordt, onder meer, gewerkt met LOTUS-slachtoffers en rookeffecten. Ook de ambulancedienst, politie en de overkoepelende GHOR (Gemeenschappelijke Hulp bij Ongevallen en Rampen) zijn betrokken. De oefening duurt tot 21.00 uur.

Het doel van de oefening is het vergroten van de praktijkvaardigheden van de officier van dienst, bevelvoerder en de brandweerlieden. Bovendien wordt de gecoördineerde samenwerking met andere diensten getraind. In totaal zijn zo'n zeventig personen bij de oefening betrokken.


---

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:

Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 642 362

Vorige pagina

Deel: ' Brandweer oefent op tunneltracÉ Terneuzen '
Lees ook