---

Ministerie van Defensie---

Brandweer Woensdrecht helpt bij blussen campingbrand

29-07-2002

Het brandweerkorps van vliegbasis Woensdrecht heeft zaterdag (27 juli) geholpen bij het bestrijden van een grote brand op camping Familyland in Hoogerheide. Dankzij de inzet van twee crashtenders van de vliegbasis werd voorkomen dat de vlammenzee in het restaurant en de ontspanningsruimte oversloeg naar de bowlingbaan en het zwembad.

De brandweer van de gemeente Woensdrecht vroeg zaterdagmiddag assistentie aan de luchtmacht. In tegenstelling tot het gemeentekorps beschikt de brandweer van vliegbasis Woensdrecht namelijk over crashtenders. Deze voertuigen hebben elk een bluscapaciteit van ruim tweeduizend liter water per minuut. Dit vermogen was nodig om te voorkomen dat de brand oversloeg naar de andere campinggebouwen en het omliggende bosgebied.

Nadat het ergste gevaar was geweken, heeft de brandweer van Woensdrecht samen met de gemeentelijke brandweer verdere bluswerkzaamheden verricht. Rond 21.50 uur is de inzet van het korps beëindigd. De commandant van de brandweer van de gemeente Woensdrecht heeft inmiddels zijn complimenten aan de luchtmacht overgebracht.

Deel: ' Brandweer Woensdrecht helpt bij blussen campingbrand '
Lees ook