---


---

Ministerie van DefensieBrandweeroefening Task Force Fox

19-07-2002

Voor het eerst sinds Nederland het commando voert over Task Force Fox in Macedonië, werd gisteravond (18 juli) een brandweeroefening gehouden. De militairen van de vrijwillige brandweer trainden in het blussen van een kleine brand op Camp Fox.

Al half juni werd op Camp Fox de brandveiligheid van het kamp beoordeeld door een speciaal hiervoor uit Nederland overgevlogen deskundige. Hierbij kwam een aantal onveilige situaties aan het licht. In de weken na zijn vertrek is het kamp op diverse punten aangepast en is tevens extra brandweermaterieel uit Nederland naar Macedonië gestuurd.

Tevens is op het kamp een soort van vrijwillige brandweer opgericht. Een deel van de militairen die zich hiervoor heeft opgegeven, werkt normaal gesproken al voor de bedrijfsbrandweer op een van de kazernes in Nederland. Overigens richt de brandweer van Camp Fox zich uitsluitend op kleine brandjes en moet zij een eventuele uitbreiding van een brand zien te voorkomen. Mocht er een grotere vuurzee uitbreken, dan zal de brandweer van het op slechts enkele kilometers van het kamp gelegen Skopje uitrukken.

De komende weken zullen op Camp Fox meer brandoefeningen worden gehouden. Niet alleen wordt daarbij de vrijwillige brandweer daadwerkelijk in het blussen getraind, ook wordt bijvoorbeeld een ontruimingsoefening van het hoofdkwartier gehouden. Tevens is het de bedoeling incidenteel gezamenlijk met de brandweer van Skopje te trainen. (Fotos: KL-voorlichting Task Force Fox)

Deel: ' Brandweeroefening Task Force Fox, Macedonië '
Lees ook