Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Braspenning Racing bijna zeker van titel in Dutch Supercar Challenge

Spa-Francorchamps (B)/Amsterdam, 16 september 2001. De race van de Dutch Supercar Challenge op het circuit van Spa-Francorchamps is zeer succesvol verlopen voor Braspenning Racing. De rijders van het team behaalden vijf podiumplaatsen, waaronder een overwinning. Daarnaast is Braspenning Racing nagenoeg zeker van de titel in de klasse Sport I.

De voorlaatste race van het seizoen van de Dutch Supercar Challenge is verreden op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen, het circuit waar jaarlijks de Grand Prix van België wordt verreden.

In de klasse Sport I was Braspenning Racing oppermachtig. De zege was voor Arjen Vels (BMW Compact 2,8), voor de equipe Max Schoep/Ron Braspenning met eveneens een BMW Compact 2,8. Regerend kampioen Arthur Janssen werd derde met zijn BMW M3, voor Iman van Schelven met zijn BMW M3.

Door dit resultaat is Braspenning Racing nagenoeg zeker van de titel in de klasse Sport I. Het is echter allesbehalve beslist welke rijder met de titel gaat strijken. Arthur Janssen gaat aan de leiding met 140 punten, op slechts één punt gevolgd door Arjen Vels! De titel kan de beide Braspenning-rijders alleen nog ontgaan als zij beiden uitvallen tijdens de allesbeslissende race op 30 september op Circuit Park Zandvoort en derde man Charles Vink de snelste trainingstijd rijdt, de race op zijn naam schrijft en ook de snelste raceronde laat noteren. De kansen van Vink zijn daarmee louter theoretisch.

Overige Braspenning-successen waren de tweede plaats van Hank Kruijt (BMW 328i coupe) in de klasse Sport II. Het is alweer de tweede podiumplaats dit seizoen van de debuterende coureur. Hans Ambaum werd derde in de klasse Marcos Mantis, waardoor Hans voor de achtste keer dit seizoen op het podium mocht plaatsnemen (!) in de zeer competitieve klasse Marcos Mantis.

Nol Köhler greep met een vierde plaats net naast het podium in de klasse Supersport. Köhler gokte in de beginfase van de race verkeerd; hij koos voor regenbanden op de halfnatte baan, terwijl slicks achteraf de goede keuze bleken. "De top drie in de race begon de wedstrijd op slicks, dat zegt genoeg", aldus Köhler.

Braspenning Racing is het grootste en gezelligste raceteam van Nederland. Braspenning Racing komt dit seizoen met maar liefst veertien coureurs uit in de Dutch Supercar Challenge.

Braspenning Racing wordt onder meer gesteund door Auto Trader, Dunlop, Drukkerij de Zon en Fri-Jo Lichtreclame.

Volgende, tevens laatste race van het seizoen: 30 september, Circuit Park Zandvoort.

Voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor nadere informatie: Ron Braspenning, tel. (020) 63 43 434

Zoekwoorden:

Deel: ' Braspenning Racing dichtbij titel Dutch Supercar Challenge '




Lees ook