Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Braziliaans carnaval vieren in Tropenmuseum Junior

In februari is het carnaval in Brazili en dus ook in Tropenmuseum Junior. Kinderen dansen de frevo, maken muziek of maken carnavalsattributen van upcycle materialen. Op het centrale plein van MixMax Brasil eindigen de programma's in een Braziliaans carnavalsfeest. Medewerkers zijn verkleed in carnavalskostuum en bezoekers mogen ook in carnavalskostuum komen.

Frevo, de carnavalsdans van de straat
De doe-tentoonstelling MixMax Brasil gaat over Pernambuco, het Noordoosten van Brazili. In de hoofdstad Recife is frevo d carnavalsdans. De frevo is een Braziliaanse mixdans met parapluutjes, show en acrobatiek. Afrikaanse ritmes en bewegingen mengden zich met Europese marsmuziek en zo ontstond 100 jaar geleden de frevo. Elk jaar met carnaval komen er danspassen bij. Eind 2012 heeft UNESCO de frevo uitgeroepen tot werelderfgoed.

'Frevokoorts' op het centrale plein van MixMax Brasil Frevo komt van het Portugese woord 'ferver' wat 'koken' betekent. Wie de frevo danst voelt de temperatuur stijgen. Kinderen geven aan het eind van een juniorprogramma een frevo-show voor hun ouders en overig publiek.

Data
De carnavalsactiviteiten vinden plaatsen tijdens de voorjaarsvakanties van zaterdag 9 februari t/m vrijdag 1 maart.

Deelname

Deelname aan alle activiteiten is inbegrepen in de toegangsprijs van Tropenmuseum Junior (basistarief 4 t/m 12 jaar 8,- volwassenen 12,-).

Deel: ' Braziliaans carnaval vieren in Tropenmuseum Junior '
Lees ook