Politie Midden- en West Brabant

Breda: 20 bekeuringen Scooterproject en andere berichten

Datum: 10/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

De twee medewerkers van het scooterproject hebben de afgelopen twee dagen in Breda diverse controles gehouden waarbij 20 scooterrijders op de bon zijn geslingerd.

De controles vonden onder meer plaats op de Wilhelminasingel, de Nieuwe Haagdijk, Nieuwe Prinsenkade, stadspark Valkenberg en de Meidoornstraat. Met name werden overtredingen geconstateerd m.b.t. het niet dragen van een helm (8x) en geen certificaat tonen (5x). Elk wijkteam in het district kan op de medewerkers van het scooterproject een beroep doen als binnen het werkgebied ernstige vormen van overlast worden ondervonden door scooter- en brommer jongeren. De twee medewerkers van het project zijn uitgerust met twee motoren (Honda Transalp), die gekozen zijn met name vanwege hun wendbaarheid. Buiten de bestrijding van scooteroverlast zijn deze politiemensen ook aan de slag gegaan met het repressief optreden tegen ander normafwijkend gedrag door jongeren.

Breda: Man bedreigd in zwembad

Op aanwijzing van een 39-jarige Bredanaar heeft de politie woensdagavond jl. bij het zwembad op de Pieter Christiaanstraat te Breda een 19-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van bedreiging, mishandeling en verzet. De man wordt ervan verdacht de 39-jarige Bredanaar bedreigd en geschopt te hebben. Het conflict was ontstaan nadat het slachtoffer, die met zijn gezin gezwommen had en zich aan het omkleden was, had waargenomen dat enkele jongeren probeerden kluisjes te kraken. De verdachte pleegde bij zijn aanhouding verzet. Hij is gisteren na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Breda: 25-jarige vrouw aangerand

Vannacht, de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 mei 2002 is omstreeks
01.30 uur een 25-jarige vrouw uit Breda aangerand door een nog onbekende man.

Het incident gebeurde op de Baronielaan nabij de Graaf Engelbertlaan (Zuidelijke Rondweg). Het slachtoffer fietste naar huis en werd ingehaald door een jongeman op de fiets. Hij pakte haar bij de borsten beet. Door te slaan kon ze zich losmaken van haar belager waarna die weg vluchtte. Het gaat om een blanke man, circa 1.60 meter lang, circa 20-25 jaar oud en donker kort stekelachtig donker haar.

Etten-Leur: Diefstal wieldoppen

In de nacht van dinsdag op woensdag werden 4 wieldoppen ontvreemd vanaf een gele Seat Arosa. Deze auto stond geparkeerd aan de Roerdomp.

Etten-Leur: Inbraak in tandartsenpraktijk.

Tussen woensdagavond en vanochtend werd er ingebroken in de tandartsenpraktijk aan de Beijaard. De daders verschaften zich de toegang tot het pand door aan de achterzijde een raam in te gooien. Uit het pand werden 3 computerbeeldschermen gestolen.

Etten-Leur: Bromfietser aangehouden.

Een politiepatrouille zag gisterochtend een bromfietser zonder helm het terrein van een tankstation aan de Frederik van Eedenstraat oprijden. De bromfietser bleek bovendien geen bromfietscertificaat te bezitten en de bromfiets was niet verzekerd. Terwijl de politie de bijbehorende bekeuringen uitschreef reed de bromfietser weg waarbij hij "vergat" te betalen voor de brandstof die hij getankt had. De politie wist de bromfietser korte tijd later in zijn woning aan te houden. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal werd de bromfietser in vrijheid gesteld.

Deel: ' Breda 20 bekeuringen Scooterproject en andere berichten '
Lees ook