Ingezonden persbericht

s
Den Haag, 29 september 2001
ICN 0108.224

Persinformatie l Persinformatie l Persinformatie

Gemeente Breda beter bereikbaar door modernisering telefoonnetwerk

De gemeente Breda en Siemens Nederland N.V. tekenen op donderdag 30 augustus een contract voor de modernisering van de telefooncentrales van het Bredase Stadskantoor en de stadsdeelkantoren Teteringen, Prinsenbeek en Ulvenhout. De inzet van de gemoderniseerde telefooncentrales biedt de mogelijkheid om de bereikbaarheid van de gemeente te verbeteren. Na de aanpassing kunnen de ambtenaren in de toekomst onder meer telefoneren via het internet protocol (IP). Dat is goedkoper dan via het bestaande 'traditionele' netwerk. Bij deze modernisering wordt een groot deel van de bestaande apparatuur geïntegreerd.

Het gaat om een totale investering van 1,5 miljoen gulden. Hiervan is
*920.000,- bestemd voor modernisering van de telefooncentrale, vervanging van een aantal telefoontoestellen en opleiding van medewerkers van de afdeling Automatisering. De rest van het bedrag betreft een onderhoudscontract met Siemens Nederland N.V voor een periode van 5 jaar. De kosten van dit nieuwe contract zijn lager dan die van het huidige onderhoudscontract.

Naast modernisering van de vier Hicom 300 H telefooncentrales worden bijna 600 nieuwe digitale telefoontoestellen geplaatst. In een later stadium worden andere gemeentelijke lokaties en het nieuwe Bredase stadskantoor aan dit netwerk toegevoegd. De gemoderniseerde telefooncentrales ondersteunen behalve internettelefonie (Voice over IP) ook allerlei draadloze toepassingen. Op dit moment kiest de gemeente Breda voor vaste toestellen. Voor de nieuwbouw van het stadskantoor wordt gedacht aan moderne draadloze toepassingen. Dit past binnen het gemeentelijk project kantoorinnovatie en de flexibele werkplek. Over de inzet van een geavanceerde call center voor bepaalde afdelingen wordt nog gesproken.

Siemens Information and Communication Networks (ICN)

De Siemens-divisie Information and Communication Networks (ICN) is een toonaangevende aanbieder van geïntegreerde spraak- en datanetwerken voor bedrijven, carriers en service-providers. Het uitgebreide aanbod van producten en diensten omvat met name op IP (Internet Protocol) gebaseerde convergentie-oplossingen en een volledig spectrum van producten voor breedbandtoegang, optische transportnetwerken, integratie, diensten en applicaties. De divisie levert daarmee complete oplossingen voor de infrastructuur van 'next-generation' Internet, een basisvoorwaarde voor mobiele bedrijfstoepassingen.
In het boekjaar 2000 (ultimo september) behaalde ICN een omzet van EUR 11,4 miljard en een winst voor belasting en rente (EBIT) van EUR 692 miljoen. ICN heeft wereldwijd 53.000 medewerkers in dienst.
Meer informatie over de oplossingen en diensten die Siemens op het gebied van Business Communication Networks biedt vindt u op www.siemens.nl/icn/ of op www.hipath.nl

Meer technische informatie van Siemens:
John van Adrichem, Account Manager Business Communication Networks. Tel: 070 - 3333655. Mobiel: 06-55 858 010.
e-mail: john.adrichem@siemens.nl

Informatie voor de redactie:
Siemens Nederland N.V., Persvoorlichter André van Schoonderwoerd Tel: 070 - 333 22 72. Mobiel: 06 - 53 407 417.
e-mail: andre.schoonderwoerd@siemens.nl
Voor overige Siemens persberichten: www.siemens.nl/persinfo

Gemeente Breda, Persvoorlichter mw. S. van Ginneken. Tel: 076 - 529 30 15.
e-mail: persvoorlichting@breda.nl

De ondertekening van het contract vindt plaats op donderdag 30 augustus om 09.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het Stadskantoor van de gemeente Breda, Claudius Prinsenlaan 10, in Breda. U bent hierbij van harte welkom. Het contract wordt ondertekend door de heer R. de Feber, algemeen directeur van de Bestuursdienst gemeente Breda en door de heer H. Oomes, Business Unit Manager en mevrouw G. Leeuwangh, Business Unit Controller binnen de Divisie ICN van Siemens Nederland N.V.

André van Schoonderwoerd den Bezemer
Press Dept. Siemens Nederland
Information and Communication
Prinses Beatrixlaan 26 (H32C),
2500 BB Den Haag
0031(0) 70 - 333 22 72
0031(0) 6 - 53 407 417

Deel: ' Breda beter bereikbaar door modernisering telefoonnetwerk '
Lees ook