Gemeente Breda

17-09-2001

29 en 30 september: Breda Corazon in bruisend district Noordwest

Klik voor vergroting

Zaterdag 29 en zondag 30 september bruist het in de Haagse Beemden en Prinsenbeek van de multiculturele activiteiten. Tijdens het festival Breda Corazon in bruisend district Noordwest staan de Antilliaanse en Arubaanse cultuur centraal. In sociaal cultureel centrum t Kraaienest, de bibliotheken en de Lucaskerk vinden voor jong en oud muziek, cultuur- en spelactiviteiten plaats. Het festival start zaterdag 29 september om 11.00 uur, als schrijfster Olga Orman in bibliotheek Haagse Beemden kinderen voorleest uit eigen werk.

Wethouder Marja Heerkens verricht zaterdagavond 29 september rond 19.45 uur in t Kraaienest de officiële opening van het festival. Aansluitend start een discussie met het thema Moederwensen. Centraal daarin staat de opvoeding van kinderen, belicht vanuit diverse culturen. Antilliaanse acteurs leiden de discussie in met toneel. Na het debat verzorgt zangeres Lidwina Booi tijdens een informeel samenzijn een optreden.
Voorafgaand aan de officiële opening is in de Lucaskerk aan de Tweeschaar een oecumenische viering, verzorgd door alle kerken in de Haagse Beemden.

Zondag 30 september staan in t Kraaienest diverse presentaties en allerlei workshops op het programma. Zo zijn er vanaf 13.30 uur wervelende optredens in Antilliaanse klederdracht, een toneelstukje voor kinderen en gratis workshops en streetdance. Ook zal er een demonstratie salsadansen worden gegeven. Deze dag is ook een informatiestand over Aruba en de Nederlandse Antillen te bezoeken. Het festival eindigt zondag om ongeveer 16.30 uur. Op diverse plaatsen in district Noordwest, zoals in gemeenschapshuizen, bibliotheken en in het meldpunt, ligt een folder met het volledige programma.

Breda is een kleurrijke stad met een warm kloppend hart (Corazon). Dat laat de gemeente samen met de Stichting Integratie Haagse Beemden (SIA), Stichting Antillianen en Arubanen Breda (SAAB), Werkgroep Samen Leven Haagse Beemden, Vertizontaal, Parochie Haagse Beemden, de bibliotheken in de Haagse Beemden en Prinsenbeek en Artotheek Breda zien. Doel van dit weekend is Bredanaars van allerlei culturen met elkaar kennis te laten maken en te laten genieten van de Arubaanse en Antilliaanse cultuur, muziek, dans, eten en gezelligheid. Dit multiculturele weekend is de vierde editie van de multiculturele estafette Corazon die door de stad gaat.

Tentoonstelling
Voorafgaand aan festival Corazon kunnen belangstellenden van 3 tot 28 september een tentoonstelling bezichtigen over Aruba en de Nederlandse Antillen in de bibliotheken in de Haagse Beemden en Prinsenbeek. Videos, reis- en documentatieboeken maar ook (kinder)literatuur geven informatie over de Arubaanse en Antilliaanse cultuur. Daarnaast zijn kunstwerken van diverse allochtone kunstenaars te bezichtigen. Zie ook: artikel Vierde 'etappe' Corazon.

Breda, 17 september 2001

Deel: ' Breda Corazon in bruisend district Noordwest '
Lees ook